A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Rendkívüli testületi ülés volt a Városházán

Tata Város Önkormányzat Képviselő-testülete augusztus 28-án rendkívüli ülést tartott a Városháza dísztermében. A képviselők 12 napirendi pontban szavaztak.

Az ülés egy rendelet-alkotáshoz kapcsolódó előterjesztéssel kezdődött, az egészségügyi alapellátások körzeteinek megállapításáról szóló önkormányzati rendelettel kapcsolatban, amelynek során az iskolai védőnők körzeteinek kisebb módosítására került sor. Ezt követően a képviselő-testület ciklusra vonatkozó  programjának végrehajtásáról szóló kiadványról szavaztak. Michl József polgármester a témával kapcsolatban az ülést követő sajtótájékoztatóján elmondta: - Minden önkormányzati ciklus végén készítettek egy részletes, képes kiadványt arról, hogy mi történt a városban az előző évek során. Az idei összefoglalóban a 2014-2019 - es ciklusban elvégzett munkájáról számol be a testület, a nyomtatott kiadványt hamarosan minden tataihoz eljuttatják majd.

A 3. és 4. napirendi pontban került sor a Tatai Távhőszolgáltató Kft.-vel kapcsolatos döntések meghozatalára. A város évekkel ezelőtt koncesszióba adta a távhő szolgáltatást, viszont a Tatai Távhőszolgáltató Kft. egy cső projekt miatt továbbra is fennmaradt. Mivel mára a cég feladata minimálisra csökkent, ezért lehetőség nyílt arra, hogy összevonják a Tatai Városgazda Nonprofit Kft.-vel, így jelentős költség megtakarítással működhet tovább.

A képviselők pályázatokhoz kapcsolódó előterjesztésekkel is foglalkoztak, döntést hoztak egy Újhegyben létesítendő bölcsőde pályázatról, a Baji úti kerékpárút pályázati lehetőségéről valamint a Szivárvány Óvoda épületenergetikai megújítására vonatkozóan pótfedezet biztosításáról. Michl József a napirendi ponttal kapcsolatosan úgy nyilatkozott: - új bölcsőde építését tervezi az önkormányzat az újhegyi városrészbe, s mivel a magyar kormány most komoly összegeket szán bölcsődefejlesztésekre, így lehetőség nyílt egy  pályázat beadására. A Baji úti kerékpárút létrehozásával kapcsolatosan az eredeti tervek szerint az állam építette volna meg a bicikli utat, de az egyeztetések, tárgyalások eredménye az lett, hogy végül az önkormányzatnak lesz módja a kivitelezésre, amelyre most lehet pályázni, így megújult műszaki tartalommal és a jelenlegi árakkal tudja a város beadni a pályázatát. A Szivárvány Óvodára vonatkozóan a polgármester elmondta: - elindul az intézmény felújítása, melyre már kétszer is kiírták a közbeszerzést, de a meghirdetett árakon nem találtak kivitelezőt, így a testület úgy döntött, hogy további fedezetet biztosít a felújításhoz.

Az ülés végén Tata Város Helyi Választási Bizottsága tagjainak, póttagjainak megválasztására került sor, a bizottság tagjai a Városházán letették esküjüket.

Tata Város Önkormányzat Képviselő-testülete következő ülését szeptemberben tartja majd.