A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Tovább bővül az önkormányzat és a helyi gazdaság szereplőinek kapcsolata

Michl József polgármester a helyi gazdaságfejlesztési partnerség továbbfejlesztése, erősítése érdekében hívta találkozóra szeptember 17-én azon tatai cégek vezetőit, amelyek sokakkal együtt részt kívánnak venni a város továbbépítésében, újabb együttműködési lehetőségeket keresve az önkormányzattal.

Az önkormányzat évek óta folyamatosan tartja a kapcsolatot a város cégeivel, s  egy EFOP-os pályázatnak köszönhetően idén „Üzleti reggeli” találkozó sorozatot indított, melyen számos, a gazdasági élet aktualitásaival foglalkozó előadás hangzott el az elmúlt hónapok során. Az előadásokat mindig közös  szakmai beszélgetések zárták, melyekből kiderült, hogy a különböző vállalkozások és a városvezetés közti kapcsolatot érdemes tovább mélyíteni a helyi gazdaság erősödése és a városfejlesztési célok hatékony megvalósítása érdekében. A programsorozaton résztvevő cégek korábban egy konzultációs kérdőívet is kitöltöttek, melyből kiderült, hogy szívesen alakítanának ki szorosabb együttműködést az önkormányzattal és keresik a különböző új partnerségi területeket.

Michl József polgármester a találkozón elmondta: - régóta szervezi, hogy a Városháza és a helyi gazdaság szereplői között meglévő kapcsolatot a hivatalos formán túl, egy kötetlenebb rendszerrel is bővítse. Amikor tavaly Vámosiné Illés Márta a Tatai Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályának korábbi vezetője nyugdíjba vonult, arra a feladatra kérte fel, hogy közvetlen kapcsolattartóként erősítse ezt a területet. A találkozó többek között a kérdőívekre adott válaszok alapján szerveződött, és a jövőben további cégek meghívásával folytatódik, hogy a témában minden érdekelt elmondhassa véleményét, ötleteit.

A beszélgetésen Bencsik János országgyűlési képviselő is részt vett, aki személyes elköteleződéssel is támogatja a város gazdaságfejlesztését.

Tatán közel 2700 vállalkozás működik, körülbelül fele-fele arányban egyszemélyes és társas vállalkozások, közülük 100 tartozik a legnagyobb adófizetők közé. Komoly munka lesz a cégekkel egy olyan új kapcsolati rendszert kialakítani, amelyre építve a vállalkozások számos kérdésben mindig bizalommal fordulhatnak az önkormányzathoz, de ez közös érdekünk, hiszen minél jobban működnek, annál jobban tudják segíteni a tatai családokat, biztonságos munkalehetőségeket teremtve a számukra –nyilatkozta Michl József.