A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Nyitott nap a Peron Tehetségközpontban

A Peron Music Könnyűzenei Tehetséggondozó és Képző Központban rendezik a Tatai Civil Napok záró eseményét szeptember 29-én 15:00 órától. A nyitott napon Pap Tibor szakmai vezető mutatja be a látogatóknak a központ tereit, induló képzéseit. Emellett fiatal tehetségek bemutatkozására és egy fotókiállítás megnyitójára is sor kerül a helyszínen.

A Peron Music Könnyűzenei Tehetséggondozó és Képző Központban 710 négyzetméteren indul el a hangszeres oktatás, a kompetenciafejlesztés, zeneipari képzések, hangszeres és zeneipari workshopok, előadások, és konferenciák. A helyszínen koncertterem, oktató és képző termek, hangstúdió, iroda és kiszolgáló egységek létesültek a fejlesztés nyomán. A szeptember végi eseményen szerepet kapnak tatai és környékbeli fiatalok is. Színpadra lép: a JMP zenekar, a GoodHi trió, Papp Nóra, Lőrincz Álmos és Barta Egon.  „Fényképezni annyi, mint...” címmel nyitják meg a nyílt napon első kiállításukat a Peron Tehetségközpont fotózási alapok képzésének résztvevői, a kurzus lezárásaként. A képzés egy Tata Város Önkormányzata által elnyert EFOP pályázat keretében valósult meg a Peron Music Alapítvány szervezésében. A kurzus 12 alkalma során a résztvevők elsajátították a fényképezés technikai alapjait, ismerkedtek a fényképészet történetével, elméleti megközelítéseivel. Emellett számos gyakorlati foglalkozáson vehettek részt, kipróbálva az archaikus technikák varázslatát, a személyfényképezést, vagy az épített környezet szellemének megragadását. A képzés során Edelmayer Zsolt és Dallos István mentorálta a résztvevőket. A kiállítás a kurzus ideje alatt készült képekből áll.

A kiállító alkotók: Biacsi Imre, Birkás Erzsébet, Dr. Dezső Marianna, Erdélyi Erzsébet, Babernitsné Dr. Kovács Ella, Kőhordó Sára, Kőhordó Zoltán, Kravlics Éva, Magyar János, Molnárné Mórotz Márta, Németh Erzsébet, Pannok Viktória, Pap Ágnes, Petényi Erzsébet, Schubert Bianka, Sinkó Ildikó, Szigethy Borbála, Tene Gáborné és Vojna-Schubert Bettina.

A nyitott nap lehetőséget biztosít arra is, hogy a családok, osztályok jelentkezzenek a „Hangszert a kézbe” elnevezésű programra, amely október 1-én nyitja meg kapuit a Peron Tehetségközpontban. A program a „Hangszert a kézbe” Országjáró Zenei Játéktér és Ismeretterjesztő Sorozat része, amely zenei témákban rendhagyó énekórákat és interaktív hangszeres kiállítást tartalmaz.