Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

Tataiakat díjazott a Megyei Közgyűlés

Szeptember 19-én Tatabányán rendezték a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Ünnepi Díjátadó Közgyűlését, melyen azok a szervezetek, cégek és személyek részesültek elismerésben, akik az elmúlt évben saját szakterületükön kiemelkedő értékteremtő munkát végeztek.

 

Az eseményen tatai díjazottakat is köszöntöttek.

Komárom-Esztergom Megye Gazdaságért Életműdíjban részesült Schwarzenberger István, a Güntner-Tata Kft. megalapítója. Schwarczenberger István a Güntner-Tata Kft. első igazgatója nevéhez fűződik a cég megalapítása és komoly vállalattá fejlesztése. 1988-ban lett a Tatai Hűtőtechnika Szövetkezet kereskedelmi vezetője, majd 1989-től a Güntner-Tata Kft. cégvezetője volt tizenhét éven át. Munkája során megtanulta az önálló döntések felelősségét, az első pár évben három-négyszáz fős létszámig személyesen ismerte a munkatársakat és családjaikat is. Vezetése alatt a tatai gyártóegység, a környék legmegbízhatóbb munkáltatójává nőtte ki magát. 2006-ban Tata Városáért kitüntetés arany fokozatát vehette át, a város társadalmi, gazdasági életében, a munkahelyteremtésben, foglalkoztatásban betöltött kiemelkedő szerepéért, valamint Tata sportéletének fejlődésében nyújtott meghatározó tevékenységéért.

Komárom-Esztergom Megyéért Szakmai Díjban részesült a Tatai Hódy Sportegyesület. Tata kajak-kenu sportja nagy hagyományokkal rendelkezik. Az 1974-1985 közötti időszakban neves válogatott sportolók alkották a csapat gerincét. Ki kell emelni Császár Attila világbajnoki bronzérmes és Czina László ifjúsági európa bajnoki ezüstérmes eredményeit. Császár Attila 1988 után vezetőedzőként, majd haláláig alelnökként dolgozott a klubért. Hódy Kálmán szerepvállalásával a 2000-es évek végétől Hódy SE néven önálló egyesületet alapítottak. Kovács Sára révén 2017-ben megszületett a Hódy SE első világbajnoki címe is. Jelenleg 100 versenyző tartozik az egyesülethez, velük edzőként Czina László, Herendi László, Kun Tamás és Szűcs Veronika foglalkozik.

Az elismerésekhez szívből gratulálunk és további sok sikert kívánunk!