Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

Tatai háziorvos is szerepel „A nemzet háziorvosa” cím jelöltjei között

2019. május 3-án kilencedik alkalommal startolt a háziorvosok, nővérek megbecsülését, presztízsét erősítő pályázat, melynek meghirdetője az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkársága, fővédnöke: Kásler Milkós, az EMMI minisztere.

Idén, csakúgy mint tavaly a hazai háziorvosok mellett az erdélyi, a felvidéki, a kárpátaljai és a vajdasági magyar orvosok is bekerülhettek a díjazottak közé.

A mozgalommá terebélyesedett pályázat elsősorban a betegek hálájára és köszönetére épül, ugyanakkor önkormányzatok, polgármesterek, idős otthonok, plébániák, civil és szakmai szervezetek ajánlásai is érkeztek.

Szeptember 14-én lezárult a pályázat első szakasza, amelyben több mint 300 ajánlást küldtek be a https://www.evpraxisa.hu/ portálra. A zsűri az érvényesnek talált 281 pályázatból választotta ki a nemes versengés 10 legjobb hazai és 10 határon túli háziorvosát. A második szakasz szeptember 22-én kezdődött és október 5-éig várják a szavazatokat a zsűri által kiválasztott 10-10 ajánlásra. A toplistás történeteket - ABC sorrendben- olvashatják el a portálon. A végső sorrendet, vagyis, hogy ki nyeri meg a versenyt határon innen és túl, a portál olvasói döntik el szavazataikkal!

Nagy örömmel jelezzük, hogy ebben az évben Dr. Sopov Krszto személyében tatai háziorvos is bekerült nem csak a pályázók közé, hanem a zsűri választása alapján a 10, díjra jelölt hazai háziorvos közé is.

Dr. Sopov Krszto 22 történetet kapott a tataiaktól, a 30 fős versbarátok körétől is. A nagy tiszteletnek örvendő háziorvosért még az idős néni is átmegy a szomszédba, hogy számítógép híján lediktálja ajánlását. „A legszebb lelkű ember, akivel találkoztam. 86 éves anyósomat nem engedte el férjem temetésére. Adott neki nyugtatót, gyertyát gyújtott és otthon maradt vele, amíg a család hazaért.” Támogatja a nincsteleneket, ő maga görög menekültként került Magyarországra.

Szavazatunkkal segítsük Dr. Sopov Krsztot, a tatai 6. számú felnőtt körzet háziorvosát!

A szavazni a következő linken lehet: https://www.evpraxisa.hu/palyazatok/index/