A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Megújult a Vértesszőlősi úti szervízút Erkel Ferenc és Öveges utcák közötti szakasza

Megújult a Vértesszőlősi úttal párhuzamosan futó szervízút egy jelentős szakasza Tatán. A fejlesztésről szeptember 26-án tartottak sajtótájékoztatót.

 

Horváthy Lóránt a Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottság elnöke, a körzet önkormányzati képviselője elmondta: - A szervízút elejét már évekkel ezelőtt leaszfaltozták, most pedig egy több mint 14 millió forintos beruházással korszerű, vízelvezetéssel rendelkező rendszer épülhetett ki az Erkel Ferenc és az Öveges utcák közötti szakaszon. Mivel ez egy betonozott felület volt, ezért az út jó alapokkal rendelkezik. A kivitelezés megtervezésének fő szempontja az volt, hogy az út melletti ingatlanokba ne folyhasson be a víz - tájékoztatott Horváthy Lóránt.

A felújítással kapcsolatban Michl József polgármester úgy nyilatkozott: - az utak, járdák és a parkolók fejlesztése az egyik legfontosabb olyan feladat, ami közvetlenül érinti mind a családi, mind pedig a társasházi övezeteket. Az elmúlt ciklusokban 25 kilométernyi út és járda épült a városban, s ezen a területen is sikerült minden évben előrelépni. Bízunk abban, hogy a megyei jogú városokat és a falvakat érintő fejlesztési program után elindul a kisvárosok támogatási rendszere, amelynek segítségével nagyobb összegeket lehet majd fordítani az önkormányzati fenntartású utak megújítására. Az állami fenntartású utak szintén folyamatosan fejlődnek, szép példa volt erre a közelmúltban a Baji út és a Vértesszőlősi út is. Természetesen az állami beruházások mellett az önkormányzat sem maradhat le, ezért igyekszünk minden évben a város költségvetéséből pénzt fordítani a helyi infrastruktúra fejlesztésére – fogalmazott a polgármester.

A szervízút felújítása a tervek szerint a másik irányba is el fog indulni.