A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Tatai Vadlúd Sokadalom – november 30

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Komárom-Esztergom Megyei Csoportja, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság és a Száz Völgy Természetvédelmi Egyesület szervezésében november 30-án szombaton rendezik a 19. Tatai Vadlúd Sokadalmat az Öreg-tó partján, az Építők parki madármegfigyelő toronynál.

A Tatai Vadlúd Sokadalommal a távoli északi tundrák üzenetét magukkal hozó vadludakat köszöntjük. Igazi ünnep ez minden természetbarát számára. Olyan ünnep, amelyen a látványosságról és a hangulatról a sok ezernyi vadlúd gondoskodik, a vendégek pedig mi, emberek vagyunk. A rendezvénynek helyszínt adó Öreg-tó olyan különleges madár-pihenőhely, melyet egy város szinte teljesen körülvesz. A programban szerepel többek között országos madármegfigyelő verseny, harkálymegfigyelő és ismereti séta, solymász bemutató, a vadludak esti behúzásának megtekintése, fotókiállítás, gyermekprogramok, előadások, filmvetítések, természetvédelmi könyvek, kiadványok és madárfestmények vásárlási lehetősége valamint adventi vásár kézművesek, őstermelők, népművészek közreműködésével.

A rendezvény védnöke: Michl József, a Ramsari Egyezmény 2018. évi világkonferenciáján „Wetland City” címmel kitüntetett Tata Város polgármestere. 

A szervezők szeretettel várják az érdeklődőket a vadludak és a természet ünnepén!

A részletes program a csatolt mellékletben olvasható.

További információ: www.vadludsokadalom.hu

 

(Fotó: Csonka Péter Tatai Vadlúd Sokadalom).