A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Tájékoztató előzetes vizsgálati eljárásról

Az Északdunántúli Vízmű Zrt. (2800 Tatabánya, Sárberek 100.) 19-20 km hosszú ívóvíz-távvezeték építését tervezi Tata és Komárom között, a Komáromi Ipari Park megnövekedett vízigényének biztosítása érdekében. A víz betáplálását a tatabányai vízaknákból, valamint az ÉDV Zrt. üzemeltetésében lévő, Fényes-fürdő területén lévő mélyfúrású kút vizéből tervezik. A tervdokumentáció kifejezetten csak a távvezeték megépítésére, és az ehhez kapcsolódó környezeti hatások vizsgálatára vonatkozik.

Az Előzetes vizsgálati dokumentációt engedélyezésre benyújtották. Az eljáró hatóság a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Tatabányai Járási Hivatal Agrárügyi és Környezetvédelmi Főosztály Környezetvédelmi és Természetvédelmi Osztálya.

A távvezeték nyomvonala érinti Tata települést is. 

A tervvel kapcsolatban a közhírré tétel napjától számított 21 napon belül észrevételt lehet tenni a Kormányhivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Osztály kornyezetvedelem@komarom.gov.hu, valamint a Tatai Közös Önkormányzati Hivatal ph@tata.hu e-mail címén. Kérjük, a tárgyban az „Tata-Komárom ivóvíz távvezeték építése” kifejezést adja meg.

Az Előzetes vizsgálati dokumentáció a csatolmányban érhető el.