A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Bőséget varázsolnak a kenderkések a Kossuth téren

A Kenderke „Élő hagyományok” sorozatának keretében ismét megelevenednek a karácsonyváró szokások 2019. december 14-én szombaton 17.00 órakor a Kossuth téren. Az adventben a jókívánságok idejében fokozottabban élnek a szeretetben megfogalmazott szép üzenetek.

A kisfiúk lucáznak, amivel az apró jószág bőséges szaporulatát kívánják a ház népének, a legények a Megváltó születésének szeretetteljes várakozásához az áhítat érzését varázsolják a családnak a betlehemezéssel. Ezt az időszakot az érett korú férfiak regölése zárja, ahol már a legnagyobb áldást a gyermek születését is kívánják az ifjú pároknak, sokszor tréfálkozva. A mély érzelmek, a humor és a bőség, a megérdemelt munka gazdag jutalmának kívánása hatja át ezeket az alkalmakat, amiben a férfiak koruk szerint vesznek részt. Mindezek megélésében gazdaként szerepet vállal Michl József polgármester, és énekeiket vidám dudaszóval kíséri Kurdi Gábor.

A várakozás jegyében a Kenderke Barátai Zenekar adventi koncertje is hagyományos, melynek helyszíne a Menner Bernát Zeneiskola koncertterme lesz 18.00 órakor. Ezt megelőzően a szervezők egy csésze gőzölgő tea melletti beszélgetésre invitálják a koncertre érkezőket.

Mindenkit szeretettel vár a Kenderke december 14-én!