A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

A Kenderkével ünnepeljük a magyar kultúra napját

A magyar kultúra napja alkalmából idén már hatodik alkalommal ad ünnepi műsort a Kenderke Református Alapfokú Művészeti Iskola Tata Város Önkormányzatának felkérésére január 25-én, 17:00 órakor a Magyary Zoltán Művelődési Központban.

Az ünnepi műsorban a népművészeti műhely együttesei, valamint a Kenderke Barátai Zenekar és a Csevergő Énekegyüttes ad koncertet és mutat be táncszínházi előadást és néptánc műsort "Széltoló" címmel. Az előadás három tétele három különböző művészeti műfajt jelenít meg.

Az első tétel címe „Énekelt versek”, a Kenderke Barátai Zenekar előadásában, melyeket Sebő Ferenc Kossuth-díjas érdemes művész komponált és Maróti György hangszerelt ismert költőink verseire.

A műsor második tétele táncszínházi előadás, a „Széltoló”, mely Horgas Béla mesekötetéből vette címét és témáit. A főhős Széltoló négy kalandját táncolják el a Kenderke együttesei, így a szerzőhármas Sebő Ferenc – Maróti György – Horgas Béla alkotásai kiegészülnek a táncpedagógusok koreográfiáival.

A harmadik tételben néptánc montázst láthatunk majd. Ebben a Fonóka csoport mutatja be zempléni táncait, melyekkel bejutottak a 2019 legjobb koreográfiáit bemutató Gyermek Néptáncantológiára. Az eseménynek idén a szegedi színház ad otthont.

A műsorban fellépnek még a Kenderke szólistái, és a Csevergő Énekegyüttes. Az estet Németh Dénes és zenekara kíséri.

Az előadást Michl József, Tata polgármestere nyitja meg, köszöntőt mond az előadás rendezője: Kun Katalin. A műsor ingyenesen megtekinthető, regisztrációs jegyek a Magyary Zoltán Művelődési Központban igényelhetők. Az előadás létrejöttét Tata Város Önkormányzata, a Nemzeti Kulturális Alap és a Halmos Béla Program segítette.

Rendező-koreográfus: Kun Katalin
Rendezőasszisztens: Putz Katalin

Zeneszerző: Sebő Ferenc
Hangszerelés, zenei szerkesztés: Maróti György
Koreográfusok: Békés Andrea, Gellén Péter, Jakab András, Jocha-Kánya Réka, Pőcze Gyöngyi, Putz Katalin, Szabó Tibor


 

CsatolmányMéret
Kép ikon A magyar kultúra napja-plakát.jpg3.93 MB