Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

Magyarkanizsán nyílt kiállítás Nyikus Anna alkotásaiból

Tata Város Önkormányzatának képviseletében Rigó Balázs alpolgármester vezetésével látogatott el egy delegáció január utolsó napján Magyarkanizsára, Nyikus Anna tatai szövő-hímző szakoktató kiállításának megnyitójára. 

Tata és Magyarkanizsa 2012 óta ápol testvérvárosi kapcsolatokat, s a további  együttműködés idei lehetőségeiről is tárgyaltak a felek a helyi Városházán. Ezt követően a Cnesa Oktatási és Művelődési Intézményben Nyikus Anna a komáromi ládáról tartott néprajzi előadást, majd az anyaország motívumkincsének felhasználásával hasznos, és szép tárgyakat alkothattak a helyi közösségek, csoportok képviselői. A vendégeknek Tata díszpolgára, Nyilas Leonov Anita mutatta be a települést, többek között a közművelődési tereket, a város fő utcáját, az Ifjúsági Otthont és a helyi gyógyfürdő szomszédságában fekvő csodaszép parkot.

A kiállítás megnyitójának a felújított képtár adott otthont. Hatalmas érdeklődés kísérte a programot, melyben fellépett a Tisza Néptáncegyesület lánykórusa,  Rigó Balázs, Tata alpolgármestere pedig Nyikus Anna életművét tekintette át megnyitó beszédében. Az alkotó a művészeti táborok és a közös kiállítások emlékeit elevenítette fel. A megnyitó után az érdeklődők a Dobó Tihamér Képtárban megtekinthették a Gyöngyhímzések című kiállítást, amely február 13-ig várja a látogatókat.

(Fotók: Kuny Domokos Múzeum)