A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Lakossági fórum a Tatát és Tatabányát összekötő kerékpárútról

Augusztus 26-án, délután a vértesszőlősi kultúrházba várták a település lakóit, hogy bővebb információt kapjanak a térségi pályázat, az Által-ér völgyi kerékpárút megépítésének feltételeiről. Horváthy Lóránt Tata város alpolgármestere válaszolt a lakosság részéről felmerült kérdésekre.

Az ügy 10 éve húzódik. 1998-ban a megyei Sportszövetségek Szövetsége kezdeményezésére már készült egy együttműködési megállapodás a három önkormányzat és a sportszövetség között – tájékoztatta a jelenlévőket az alpolgármester. A pályázatot most közösen nyújtotta be a három település és a sportszövetség. Tata- Vértesszőlős és Tatabánya – nagyon bízik a 80 %-os állami támogatás elnyerésében. A pályázó szervezetek konzorciumi szerződésben erősítették meg szándékukat, ebben népességszám alapján vállalták a sajáterő teljesítését. Tatát 24 % azaz 15 millió forint önerő illeti, Tatabánya 73 és Vértesszőlős 3 %-ban részesül a közös önerőből. A konzorcium vezetőjéül Tata városát választották az összefogók. A projekt vezetője pedig Michl József polgármester.  
A pályázatról döntés szeptemberben várható. A lakossági fórumon elhangzott z is, hogy jó célkitűzés volt annak idején a sportszervezet részéről, hogy egy szabadidő eltöltéssel, egy napi sportolással összhangban lévő célt tűzött ki maga elé, ami több önkormányzat érdekeit is szolgálja.