A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Tatára látogatott szőgyéni testvértelepülésünk képviselő-testülete

Március 6-án Tatára látogattak testvértelepülésünk, Szőgyén képviselő-testületének tagjai, akiket Michl József polgármester fogadott a Városháza dísztermében.

 

A helyszínen a szőgyéni képviselők mellett Tata Város Önkormányzat Képviselő-testületének megjelent tagjai, a Tatai Közös Önkormányzati Hivatal munkatársai, a külsős bizottsági tagok és az önkormányzat cégeinek vezetői adtak egymásnak találkozót.

Az eseménnyel kapcsolatban Michl József polgármester elmondta: - Az elmúlt 100 esztendő a szomorú trianoni döntés következtében úgy telt el, hogy a nemzettesteknek egymástól elszakítva kellett életben maradniuk. Ezen a szörnyű seben sokat tudott gyógyítani, hogy számos magyar település felvidéki, erdélyi, kárpátaljai és délvidéki testvértelepüléseket választott magának. Idén, a Nemzeti Összetartozás Évében is mindent meg kell tennünk azért, hogy az egységünk valósággá váljon és azt a lehető legjobban meg tudjuk élni. A városvezető hozzátette: - Szőgyén az egyik legrégebbi testvértelepülésünk, és az a barátság, ami összeköt minket, számtalan lehetőséget ad a találkozásra, együttműködésre. 2020-ban szeretnénk sokkal több közös programot szervezni, így született meg ennek a találkozónak is az ötlete azzal a céllal, hogy a két település vezetői mellett minél többen, jobban megismerhessék egymást.

Tata és Szőgyén testvértelepülési kapcsolata hivatalosan 1997. május 9-én kezdődött, s azóta számtalan közös együttműködés és esemény erősítette meg. Méri Szabolcs Szőgyén polgármestere ezzel kapcsolatban úgy nyilatkozott: - A két település közötti kapcsolat egy újabb szintre lép a képviselő-testületek találkozójával, amelynek lesz még folytatása. Az együtt töltött idő során alkalom nyílik még inkább elmélyíteni a kapcsolatunkat, ami azért fontos, mert így közvetlenül megoszthatjuk egymással a tapasztalatainkat, átadhatjuk, illetve átvehetjük a jó gyakorlatokat.

A találkozó programjában először a Városházán tartott tájékoztatót Michl József  és Méri Szabolcs a tatai valamint a szőgyéni fejlesztési tervekről, átfogó képet adva a két településről. Ezt követően vendégeink ellátogattak a Tatai Városgazda Nonprofit Kft.-hez valamint a Tatai Városkapu Zrt.-hez, végül pedig a IV. Tavaszi Kvaterkán, az Esterházy Pezsgőgyárban ismerkedtek a Neszmélyi Borvidék borászataival, a helyi borokkal és az Esterházy Pezsgőgyár épületével.