A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Tatán is érvénybe lépett a látogatási tilalom

Látogatási tilalmat rendelt el az országos tisztifőorvos Magyarország valamennyi fekvőbeteg-ellátó és bentlakásos szociális szolgáltatást nyújtó intézményében az új koronavírus miatt. A tilalom természetesen Tatát is érinti.

 

Müller Cecília határozatának indoklásában kifejtette, hogy az eddigi járványügyi adatok alapján a megbetegedés súlyos formája elsősorban az idős és/vagy egyéb megbetegedésben szenvedőket érinti. A fertőzés a zárt közösségekben, intézményekben képes gyorsan elterjedni, és nagyszámú, súlyos, esetleg végzetes kimenetelű megbetegedést okozni. Az intézkedés meghozatalára a fokozott védelemre szoruló csoportba tartozók életének és egészségének védelme, fertőződésük megelőzése érdekében volt szükség.

A látogatási tilalom nem érinti a különösen méltányolandó eseteket, például a végstádiumban lévő betegektől való elbúcsúzást. Ilyenkor azonban a szolgáltató köteles megfelelő védőöltözetet biztosítani a látogatóknak.

A betegek biztonsága érdekében a Szent Borbála Kórház valamennyi fekvőbeteg-ellátást végző osztályán tilos a látogatás, valamint életbe lépett a korlátozás a Tatai Kistérségi Idősek Otthonában is.

A tilalom március 8-tól visszavonásig érvényes.