A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Tájékoztatás a kistérségben élő időskorúak védelméről

A Szociális Alapellátó Intézmény a rendkívüli veszélyhelyzetben kibővítetten, házhozszállítással biztosítja a szociális étkeztetést valamennyi, a tatai kistérséghez tartozó településen.

 

Az időskorúak telefonon jelezhetik az intézmény felé, ha szeretnének meleg ebédet kérni. A személyes adatok egyeztetését követően, az első ebéd kiszállításakor kerül sor az étkeztetés igénybevételéhez szükséges megállapodás aláírására. A rendkívüli körülményekre való tekintettel az intézmény nem számít fel külön díjat a szállítási költségek fedezésére, így mindenki 410 Ft-os egységáron juthat hozzá az ebédhez. Az elszámolás havi rendszerességgel, utólagos számlázással, a fizetés pedig elsősorban átutalással történik, készpénzes fizetés csak kivételes esetben lehetséges.

Az Idősek Klubjában a nappali ellátás szünetel, az étkezést kiszállítással biztosítják. A Fogyatékosok Nappali Intézménye ügyeleti formában működik, csak azokat fogadják, akiknek az otthoni ellátását nem lehet biztosítani.

A házi segítségnyújtás a már megállapodással rendelkezők részére a mindennapi életvitelhez legszükségesebb mértékben biztosított. Új megállapodások megkötésére jelenleg nincs lehetőség, de az intézmény igény esetén segítséget nyújt az idősek számára az olyan tevékenységekben, amelyek csak az otthon elhagyásával intézhetők, így elvégzik a bevásárlást és a gyógyszerkiváltást, melyek ellenértékét az áruk átadásakor készpénzben kell kiegyenlíteni.

A Szociális Alapellátó Intézmény dolgozóit arcképes igazolvánnyal látták el, így fokozottan biztonságossá és ellenőrizhetővé tették, hogy az egyébként is kiszolgáltatottabb helyzetben lévő időskorúak valóban csak a segítőket engedjék be lakásukba.

 

Az intézmény munkaidőben hívható telefonszámai: 30/691-0049, 30/3208-131

Éjjel- nappal hívható számuk: 30/ 340-4343.

 

A Tatai Kistérségi Időskorúak Otthona az idősek védelme és biztonsága érdekében az intézményben 2020. március 17-én teljes zárlatot rendelt el. Az eddigi látogatási tilalmi rendelkezések szigorításaként a Tatai Kistérségi Idősek Otthona lakói bizonytalan ideig nem hagyhatják el az intézményt. A külső kapcsolattartás, (szakrendelők, gyógyszertári beszerzések) csak a legszükségesebb, halaszthatatlan dolgok esetében, és csak az intézményi dolgozók közreműködésével történhet.

Az intézmény munkaidőben hívható telefonszámai:

Fényes fasor 2. székhely: 34/586-660

Kocsi utca 11. telephely: 34/588-184