A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Közlemény a házasságkötésekkel kapcsolatban 03.18.

Tisztelt Házasulandók! Az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzet során teendő intézkedésekről (III.) szóló 46/2020. (III. 16.) Korm. rendelet 4. § (1) bekezdése alapján, rendezvény helyszínén a résztvevők számától és a rendezvény helyszínétől függetlenül tilos tartózkodni. A Kormányrendelet értelmében nem minősül rendezvénynek a polgári házasságkötés.

 

 

A kialakult közegészségügyi helyzetre tekintettel, valamint egészségük megőrzése és a fertőzésveszély csökkentése érdekében Tata Város Polgármestere rendelkezett a Tatai Közös Önkormányzati Hivatalban történő ügyintézést érintő változásokról. Felhívta a figyelmet az elektronikus ügyintézésre, valamint arra, hogy az ügyfélfogadás során személyes megjelenés csak jogszabályban meghatározott esetekben megengedett. Polgármester úr fenti rendelkezéseire figyelemmel az előjegyzett házasságkötéseik alkalmával a hivatali helyiségben az anyakönyvvezető mellett kizárólag azok a személyek tartózkodhatnak, akiknek jelenléte a házasság létrejöttéhez és érvényességéhez a törvényi előírások szerint szükséges (házasulandó pár, két tanú, valamint szükség esetén a tolmács). 

A hivatali helyiségben megkötendő házasságkötések esetében az időjárás függvényében térítésmentesen lehetőség van a Tatai Közös Önkormányzati Hivatal épülete (2890 Tata, Kossuth tér 1.) melletti udvar területén, a Tata Bercsényi u. 1. szám alatt is a házasságkötés lebonyolítására.

Felhívom a házasságot kötni szándékozók figyelmét, hogy egyéb, hivatali helyiségen kívüli házasságkötésre a járványügyi helyzetre tekintettel nincs lehetőség.

Amennyiben a fentiekre vonatkozóan bármilyen kérdésük merül fel, forduljanak bizalommal Kocsis Ildikó (06-34/588-642, (anyakonyv@tata.hu), valamint Jenei Márta (06-34/588-611) anyakönyvvezetőkhöz. 

Megértésüket és együttműködésüket köszönöm. 

Tata, 2020. március 18.

 

dr. Kórósi Emőke sk.

            jegyző