A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Biztonságos az élelmiszer és az alapvető termékek ellátása - Az Országos Kereskedelmi Szövetség tájékoztatója

Az Országos Kereskedelmi Szövetség tagvállalkozásai (ALDI, AUCHAN, dm, LIDL, MEDIA MARKT, METRO, MOL, OBI, PENNY MARKET, PRAKTIKER, ROSSMANN, SPAR, TESCO) megfeszített, a biztonságos élelmiszerellátásra és más fontos termékek biztonságos ellátására irányuló munkájuk során szigorú, országosan egységes egészségügyi és biztonsági követelmények alapján végzik tevékenységüket, minden jogszabályi előírást és központi államigazgatási hatósági felhívást betartva.

 

Az országosan egységes rend szerinti védekezés a leghatékonyabb, a legcélravezetőbb mindannyiunk számára és ez szolgálja legjobban az egyes települések lakosainak érdekeit is. Ezek maradéktalan betartása érdekében az élelmiszerkereskedelmi áruházak megnövelték a fertőtlenítő- és tisztítószer rendeléseik mennyiségét.

A dolgozók munkavégzésének segítése érdekében, más intézkedésekkel együtt növelték a szünetkiadások rugalmasságát, hogy – az ajánlásokkal összhangban – biztosítani tudják a gyakoribb kézmosás lehetőségét is. Az áruházakban rendkívül alapos a takarítás.

Kérjük, a vásárlók figyeljenek a következőkre:

-lehetőleg egyedül menjenek bevásárolni, kerülve a csúcsidőszakot

-az üzletekben tartsanak ésszerű távolságot minden személytől, az Egészségügyi Világszervezet ajánlása egy méter

-ügyeljünk mindannyian közösen a higiéniai ajánlásokra.

Az élelmiszerellátás és a legalapvetőbb termékek ellátása minden településen biztonságos marad, ezen dolgozunk mindannyian.

A veszélyhelyzetre tekintettel a kormány megteszi a szükséges intézkedéseket, követi a nemzetközi fejleményeket (WHO ajánlások) és szükség szerint módosít a szabályokon, amelyeket egységesen betartanak a tagvállalatok. 

 

Vámos György

főtitkár