A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

A Városi Nyugdíjas Klub is az otthonmaradásra hívja fel a figyelmet

Kedves Klubtársak! 

A koronavírus (COVID-19) helyzet alakulása miatt néhány változásra szeretném felhívni a figyelmet.

 

A vészhelyzet miatt a rendezvényeink szünetelnek ugyan, de virtuális, rendhagyó módon jelentkezünk otthonunkból, amíg nem tudunk személyesen találkozni. Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy tagjaink többsége, vagy családtagjai, illetve közvetlen környezetükben egy-egy jó-barát, vagy szomszéd  rendelkezik e-mail és Facebook elérhetőséggel. Ezért, a saját s minden embertársunk érdekében vállat önkéntes karantén alatt is kapcsolatban tudunk maradni. Kérem a Bizalmiakat, hogy segítsenek tagtársaiknak telefonon ennek megszervezésében, de nyomatékosan kérem minden egyes tagtársamat, hogy ne hagyják el otthonaikat, kérjék, fogadják el és vegyék igénybe a felajánlott segítséget!

Évek óta jól működik a Nagy Gábor elnökhelyettes segítségével bevezetett módszer, amelyet most szélesebb körben szeretnénk kiterjeszteni. Fogjunk össze, és maradjunk kapcsolatban egymással! Klubunk programjainak szervezői annak örülnek, ha van érdeklődés megszervezett programjaink iránt. Egyrészt azért, mert a szervezők önkéntes  munkája nem öncélú, nagyon sok szellemi és egyéb ráfordítást igényel és nem utolsó sorban azért, mert a megvalósult programjaink látogatottsága visszajelzés arra, hogy életkorunk előrehaladtával  sem lankad tagjaink széles körű érdeklődése. A kedvelt magyarországi kirándulások mellett 2014 óta minden évben szerveztünk több napos kirándulást a határon túlra is. Az idei, 2020. május 5.-7. közötti időpontra tervezett Kelet-Csehországi kirándulásunk a járvány miatt elmarad. Utazási tervünkről azonban nem mondunk le, amint biztonságosak lesznek a körülmények, az utazási irodával egyeztetünk az újabb időpontot illetően. Természetesen, aki lemond utazási szándékáról jelezze, és visszakapja a befizetett előleget. Eddig két személy kérte vissza a 47 főből. Jelzem, hogy az új időpontra szervezett kirándulás is csak abban az esetben valósul meg, ha tele lesz az autóbusz!

A koronavírus járvány kapcsán Tata Város Önkormányzata a magyar kormány döntéseivel összhangban számos intézkedést foganatosít a járvány megelőzése és lassítása érdekében, ezért arra kérjük klubtársainkat, hogy kísérjék figyelemmel a tata.hu-t, Tata Város hivatalos Facebook oldalát, a tatai Televízió adásait és a Városkapu közéleti lapot.

Most van igazán szükség egymás támogatására, segítésére. Még akkor is, ha mindannyian félünk, ez természetes érzés.

Higgyünk benne, hogy hamarosan átvészeljük ezt az időszakot!

Ha összefogunk, ha türelmesek leszünk, vigyázunk magunkra és törődünk egymással, erősebbek leszünk, mint a járvány előtt!

Fogjunk össze! Tartsunk ki! A Jóisten óvjon minket!

                                      

Kun Imre klubelnök nevében és megbízásából: Velencei Erzsébet