A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Több száz videóval segíti az érettségizőket az M5 YouTube csatornája

Az M5 YouTube-csatornáján 6 tantárgy mintegy 360 videója érhető el témákra bontva, amely segítséget jelenthet a középiskolai tanároknak a digitális oktatásban és a tanulóknak az érettségire való felkészülésben - közölte az MTVA sajtóosztálya.

 

Az M5 oktatási sávjában hétköznap 12:30-tól elsősorban a középiskolás korosztálynak szóló érettségi műsorok kaptak helyet: magyar nyelv és irodalom, matematika és történelem naponta, biológia, kémia, informatika, fizika és földrajz pedig hetente két-két alkalommal. A korosztály önálló tanulását segítve ezek a tartalmak a MédiaKlikk mellett témakörökre lebontva a legnagyobb videomegosztón is elérhetővé váltak. Magyar nyelv és irodalom, történelem, matematika, fizika, biológia és földrajz tantárgyakból összesen 360 videó hivatott arra, hogy kiegészítse a digitális oktatást, valamint hatékony önálló tanulásra ösztönözzön az érettségi vizsgák előtt.

Közölték, érdemes megnézni az ingyenesen elérhető kínálatot, ugyanis az órákat középiskolai tanárok tartják valamennyi témakört érintve a korábbi érettségi időszakokból. „Ha bizonytalan vagy a nyelvtan tételekben, vagy csak érdekel a szónoklattan mestersége, a stílusok, a hangtan, a szófajtan, a nyelvújítás vagy a magyar nyelv alakulása, akkor kattints a magyar nyelv és irodalom lejátszási listára, amelyen részenként 25 percben kaphatsz átfogó képet az adott témakörről” - írták.

A tartalmak segíthetnek az ismétlésben, az összegzésben, a kiegészítésben, valamint elmélyíteni az iskolában megszerzett ismereteket, ráadásul kevesebb idő alatt, mint egy negyvenöt perces tanóra.

Az M5 videomegosztó csatornáján még több oktatási tartalom elérhető: a középiskolások további tantárgyakat, a felsősök pedig évfolyamra lebontva   témákat találhatnak a legtöbb tantárgyhoz. Az érettségihez kapcsolódó műsorok tantárgyi témakörök szerinti youtube-linkes elérhetősége a MédiaKlikken érhető el.

Az M5 érettségi YouTube-csatornája az alábbi linken érhető el: https://www.youtube.com/playlist?list=PLEiwVd6n_Q_38BxQQDqYZE6bdMQAZxbX2

(Forrás: MTI-koronavirus.gov.hu)