A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Online lehet felkészülni a horgászvizsgára

A Komárom-Esztergom Megyei Horgászegyesületek Szövetsége (KEMHESZ) horgászvizsgára felkészítő előadást készített, mivel a járványhelyzet miatt szünetelnek a horgásztanfolyamok.

 

A közel egy órás videóban Osvald Zsolt, a szervezet ügyvezetője mondja el a vizsga előtti ismertetőt. Az anyagot akár többször is megnézhetik a horgászok, így készülhetnek alaposabban a vizsgára. A videó az alábbi linken érhető el:

https://www.facebook.com/kemhesz/

Az anyag megtekintését már vizsgával rendelkezőknek is ajánlják tudásuk felfrissítésére. A közeljövőben élő bejelentkezéseket is terveznek oldalukon, ahol a leendő vizsgázók és a tudásukat frissíteni  vágyók feltehetik kérdéseiket és arra azonnal választ is kaphatnak.

A KEMHESZ 58 tagegyesületének többsége határozatlan időre megszüntette a napijegyek és a horgászengedélyek értékesítését és tagjaiknak azt ajánlják, ha megyénk Duna szakaszain és a még üzemelő horgászvíz területeken való horgászat mellett döntenek a járványveszély alatt, minél körültekintőbben járjanak el. Tömegközlekedést ne használjanak, barátok, kisebb társaságok ne induljanak együtt horgászni. A megváltozott jogrend alapján viszont a horgászhelyeken a családtagnak nem minősülők 5 méteres távolságot tartsanak egymástól, kerüljék a társas érintkezés megszokott formáit! Ellenkező esetben a halőr a horgászatot sikertelen felszólítás után megszüntetheti.

A KEMHESZ azt ajánlja, hogy a 65 év feletti horgásztársak a veszélyhelyzet fennállása alatt a horgászati tevékenységet szüneteltessék.