A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Részlegesen, de újra kinyit a tatai piac

A piac üzemeltetőjével történt egyeztetés alapján a tatai piacot részlegesen, de újra nyitja az üzemeltető - jelentette be sajtótájékoztatóján Michl József polgármester március 31-én. A piac továbbra is szerdán és szombaton, 6 és 14 óra között várja a vásárlókat.

 

A piacon mind a vásárlók, mind az árusok egészségének megőrzése érdekében az árusítóhelyek 3 méteres távolságra kerülnek felállításra, így összesen harminc darab árusítóhelyet alakítanak ki, melyekre a helyi őstermelők jelentkezését várja az üzemeltető.

Csak az alábbi termékek árusítására lehet igényt benyújtani:

- hús és füstölt áru,

- tojás,

- virág és palánta

-zöldség és gyümölcs.

Ezen termékeken túl más termék árusítására jelenleg nincs lehetőség. Amennyiben a  meghatározott árusítóhelyek száma megtelik, további árusítóhelyet a kialakult közegészségügyi helyzetre való tekintettel nem áll módjában kialakítani az üzemeltetőnek. Michl József polgármester kiemelte: - Az árusok a piacon történő tartózkodási idejük alatt kötelesek többek között szájmaszkot és gumikesztyűt hordani, valamint az árusítóhelyük folyamatos fertőtlenítéséről gondoskodni.

A vásárlók, a piacon történő tartózkodásuk alatt többek között az alábbiak betartására kötelesek:

- 71/2020. (III.27.) Korm. rendelet alapján 6 és 9 óra, valamint 12 és 14 óra között csak és kizárólag a 65 év alattiak, míg 9 és 12 óra között csak és kizárólag a 65 év felettiek tartózkodhatnak a piac területén,

- valamennyi vásárló csak a vásárlása céljából és annak időtartama alatt tartózkodhat a piacon.

A piac területének tisztán tartásáról és fertőtlenítéséről a piac üzemeltetője folyamatosan gondoskodik. Kérjük a vásárlókat, hogy a piac területén történő tartózkodásuk során a járványügyi szabályokat, előírásokat tartsák be!