A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Felfüggesztik a kéményseprési társasházi sormunkákat

A katasztrófavédelem kéményseprőipari szerve az ügyfelek és a szakemberek egészségének megőrzése érdekében a március 17.  utáni időszakra meghirdetett társasházi sormunkáit teljes ellátási területén - így Komárom-Esztergom megyében is - felfüggeszti és átütemezi, vagyis a kötelező ellenőrzésekre később kerül sor.

 

Ez a változás részben érinti az egylakásos ingatlanok kéménytulajdonosainak kérésére, egyeztetett időpontokban elvégzendő ellenőrzéseket és megrendeléseket is, amelyeket a szervezet szintén megpróbál átütemezni, kivéve, ha az ellenőrzési időpont közös megváltoztatására már nincs lehetőség, vagy ha az ellenőrzés elvégzését halaszthatatlan fontosságú probléma indokolja. Nincs változás a műszaki vizsgálatokat vagy üzemzavar elhárítást érintő megrendelések teljesítésében, és a kéményseprőipari nyilatkozatokhoz kötődő feladatok ellátásában. Ezeket a munkákat a kéményseprők továbbra is elvégzik.

  Az ügyfélszolgálat működése zavartalan, de kérik, hogy a személyes megjelenés előtt egyeztessenek időpontot a Komárom-Esztergom megyei ellátási csoport  mobilszámán:+36 (70) 641 8443, illetve ügyintézésükhöz válasszák inkább a 1818 9-1-es telefonos, a https://kemenysepres.katasztrofavedelem.hu/  weboldalon regisztráció nélkül működő online, vagy más írásbeli (BM OKF GEK, 1903 Budapest, Pf.: 314.; kemenysepro. ugyfelszolgalat@katved.gov .hu) csatornákat.

 A járvány miatt az általános udvariasság szabályai is megváltoztak. Szakembereik kerülik a kézfogást, és védőeszközökkel - szájmaszk, védőszemüveg, és kesztyű viselésével - valamint sűrű kézmosással és kézfertőtlenítéssel védekeznek a vírus terjedése ellen.