A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Koronavírus tesztelésére alkalmas berendezés vásárlásához várjuk az adományokat

A nemzetközi tapasztalatok azt mutatják, hogy a nagyon széleskörű, könnyen hozzáférhető tesztelés is az egyik hatékony kulcsa az új koronavírus-fertőzés terjedés megfékezésének. A Hilltop Neszmély Zrt. tulajdonosai azzal a kéréssel fordulnak a környékbeli vállalkozókhoz, hogy vegyenek részt az alábbi akcióban:

 

A tatabányai Szent Borbála Kórház beszerzésében és az elhelyezésben lehetőséget adó Becton Dickinson Hungary Kft. jóvoltából Környén, a cégnél üzembe állítanak egy Covid19 vírus tesztelésére alkalmas laboratóriumot. A már beérkezett berendezés bekerülési költsége kb. 10 M Ft., a tesztek egyenként kb. 8000 Ft-ba kerülnek. Annak érdekében, hogy minél nagyobb számban beindulhasson a tesztelés, azt kérik, hogy támogassák ezt a projektet, amelynek fontosságát, illetve az időtényező szerepét nem kell külön hangsúlyozni.

Bencsik János országgyűlési képviselő (aki maga is közzétette a felhívást közösségi oldalán) valamint Tata Város Önkormányzata örömmel csatlakoztak a kezdeményezéshez. A tatai önkormányzat lehetőséget biztosít arra, hogy a Takarékbank Zrt.-nél vezetett, Tata Város Önkormányzata 50440016-10016147  számú számlájára „Szent Borbála Kórház tesztgép” megjegyzéssel fizethessék be a lehető leggyorsabban az adományokat a támogatók. Az önkormányzat maga is hozzájárul a kezdeményezés költségéhez, majd erről a számláról küldi tovább az összeget a Szent Borbála Kórháznak. A mintavétel a tatai és a tatabányai kórházban történik majd, a mintákat a kórház szállítja Környére, és a Becton Dickinson Hungary Kft. ingyenesen biztosítja a helyiség használatát valamint az üzemeltetési tevékenységet, amiért már most köszönettel tartozunk.

Kérjük, hogy lehetőségeikhez mérten a tatai cégek is támogassák a kezdeményezést, hogy a járvány térségünkre gyakorolt hatását minimalizáljuk és életünk minél előbb visszatérjen a megszokott medrébe.

Hilltop Neszmély Zrt.              Tata Város Önkormányzata