Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

Egynapos sebészeti ellátás indításáról döntött a tatai önkormányzat

Egyszerű sebészeti beavatkozások, korszerű műtéti eljárások, rövidebb kórházi lábadozási.
A többnapos kórházi ápolási idő egy napra rövidülhet a tatai kórházban. Augusztus 28-i ülésükön arról határoztak a képviselők, hogy megvizsgálják az egynapos sebészet beindításának anyagi és technikai feltételeit.

Az önkormányzat pályázhat az egészségbiztosítási pénztárhoz a finanszírozásra – mondta Czunyiné dr. Bertalan Judit az önkormányzat egészségügyi referense.
- Az önkormányzatnak, mint a fenntartónak a beindítás költségeit, az ellátás megindításának infrastrukturális feltételeit biztosítania kell. Be kell szerezni a területileg kijelölt súlyponti kórház igazgatójának támogató nyilatkozatát, valamint ki kell dolgozni az ellátás szakmai és infrastrukturális feltételeinek költségvonzatait is.
A testületi ülésen elhangzott, hogy az ellátás megindításához nyilvánvalóan szükséges a kórházban fejlesztéseket végrehajtani, amelyek forrásokat igényelnek.
Jelenleg nem állnak még rendelkezésre olyan számítások, amelyek alapján a költségeket pontosan ismerhetnénk. Összességében körülbelül 15 millió forintra lesz szükség. Ha az egészségbiztosítási pénztár aláírja a finanszírozási megállapodást, akkor néhány napon belül újra indulhatnak Tatán a sebészeti műtétek. A képviselő-testületet úgy határozott, hogy induljon ennek az egészségügyi ellátásnak a megszervezése. Az igazgató úr megbízást kapott arra, hogy az ellátás megszervezésének részletes költségvetését elkészítse – mondta Michl József polgármester.