Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

Változik az ellátási rend a tatabányai kórházban

Változik az ellátási rend a tatabányai Szent Borbála Kórházban. Akik jelenleg fekvőbeteg ellátásban részesülnek Tatabányán, gyógyulásukig ott is maradnak, csak negatív COVID teszttel engedik őket haza, vagy másik intézménybe, ha további (utó)kezelésre van szükségük. Új betegeket nem fogad a Szent Borbála Kórház. A mentők és a háziorvosok már az új rend szerint szállítják, illetve utalják a betegeket.

 

Az alábbi járóbeteg ellátási területek Tatán működnek a továbbiakban:

Tata, Hősök tere 2.

- belgyógyászat, gasztroenterológia, diabetológia, sebészet, szülészet-nőgyógyászat (terhes tanácsadás is), csecsemő- és gyermekgyógyászat, fül-orr-gégészet, audiológia, szemészet, bőr- és nemibeteg ellátás, neurológia, urológia, pszichiátria, tüdőgyógyászat, kardiológia, gyógytorna.

Tata, Almási utca 8.

-ortopédia és gyógytorna.

Tata, Fürdő utca 21.

- orvosi laboratóriumi diagnosztika.

Település (lakóhely) szerint, arról, hogy mely szakrendelés hol érhető el a mellékelt csatolmányban olvashatnak részletes információkat.

COVID-19 betegek ellátása (a fertőzéssel érintett lakosok vizsgálata és az igazolt betegek ellátása): esztergomi, tatabányai, oroszlányi járás települései - Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház, tatai, komáromi és kisbéri járás települései - Petz Aladár Megyei Oktató Kórház, Győr.

A szakorvosi javaslatok (emelt és kiemelt támogatással rendelhető gyógyszerekre és gyógyászati segédeszközökre kiállított) érvényesek maradnak a veszélyhelyzet időszakában és utána 90 napig, így azok megújítása miatt nem kell felkeresni a szakorvost.

Minden háziorvos értesítést kapott, így ők telefonon segítséget tudnak nyújtani az eligazodásban – melyik település melyik szakrendelése hol működik átmenetileg. Azok a szakorvosok, akik eddig is telefonon voltak elérhetők a tatabányai kórházban – pl. receptek írása – továbbra is ilyen módon végzik a rendelést. Dr. Csőkör György kardiológus főorvoshoz:- a Szent Borbála Kórház Kardiológia Osztálya telefonos és e-mailes konzultációs lehetőséget biztosít a COVID-19 járvány ideje alatt kardiológiai betegek részére. Munkanapokon 10.00-14.00 óra között a 06 30/ 654-0305-as telefonszámon, illetve írásban a kardinfo@tatabanyakorhaz.hu e-mail címen.