A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Bagoly mondja… - online szavaltak

A Madarak és Fák Napja alkalmából a hagyományoktól eltérően rendezett a Móricz Zsigmond Városi Könyvtár Gyermekkönyvtára szavalóversenyt. Mivel a koronavírus miatt valamennyi program az online térbe kényszerült, a versenyt is oda kellett helyeznie a könyvtárnak.

 

Madarak és Fák, szavalj online! címmel bagolyról szóló szavalatokat vártunk az ovis és iskolás gyermekektől. Az év madara az erdei fülesbagoly, sokak kedvence, ezért gondoltuk, hogy szívesen tanulnak a résztvevők baglyos verseket. Előadásmódjukban kreativitásuk is megmutatkozott, hiszen a főszereplő állat társuk volt a versmondásban, hol bábfigura, hol kép formájában díszletként láthattuk a videókban. Dicséret illeti a szülőket is, akik a kamera túlsó oldalán foglaltak helyet, hogy segítették a gyermekeiket a verstanulásban, és rögzítették majd elküldték nekünk a szavalatokat.

A legnépszerűbb versek közé tartozott Aranyosi Ervin Bagoly mondja egérnek, és Lecsek Ilona Bagolylak című költeménye. Tata több általános iskolájából érkeztek szavalatok, a díjazást kibővítettük, ezúttal az ovis kategóriában is indultak gyermekek. Annyira ügyesen szavaltak a legkisebbek, hogy náluk holtversenyben két első helyezett lett. A zsűritagok Sinkó Ildikó könyvtárunk igazgatója, Mennerné Papp Márta óvodapedagógus és gyermekkönyvtáros, valamint Szakács Zsuzsa televíziós műsorvezető nem voltak könnyű helyzetben az alsó tagozatosok közötti helyosztónál. Végül úgy alakult, hogy a 3.-4. osztályosoknál mindhárom helyezést harmadik osztályos diák nyerte el. A verseny eredményhirdetéséről szóló videó összeállítást a Madarak és Fák Napján, május 10-én láthatták az érintettek a könyvtár Facebook oldalán és honlapján. Gratulálunk, és köszönjük mind a 16 résztvevő fáradozását, verstanulását, a szülőknek, pedagógusoknak pedig a felkészítést!

Goldschmidt Éva

(Fotó és szöveg: Móricz Zsigmond Városi Könyvtár)