Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

Gerlingeni üdvözlet

Tata testvérvárosából, Gerlingenből kaptuk az alábbi levelet, melyet most a város honlapjának látogatói is elolvashatnak. Innen is köszönjük a biztató szavakat, és várjuk a következő találkozást!

 

 

Tisztelt Michl polgármester úr, kedves tatai polgárok!

Már majdnem két hónapja egy korábban soha nem tapasztalt krízishelyzetben élünk. Mindannyian ugyanazokkal a kihívásokkal nézünk szembe – igyekszünk a lakosság egészségét, társadalmi kohézióját és gazdasági egzisztenciáját biztosítani.

Ez sajnos olyan intézkedések bevezetését igényelte, amelyek nagyon messze, a mindennapi életünk leállásáig vezettek. Mi, gerlingeniek, nagyon reméljük, hogy Önök valamennyien jól vannak, és a krízisnek hamarosan vége lesz.

Sajnos a testvérvárosi kapcsolatunk is megsínyli ezt a krízist. Nagyon sajnáljuk, hogy a Patenschaftsrat (a Magyarországról a II. világháború után kitelepített németeket patronáló tanács – a fordító megjegyzése) tatai látogatása is meghiúsul. Az európai szolidaritás, amelyet különösen az ilyen időkben érez az ember, segíteni fog abban, hogy együtt legyőzzük ezt a krízist, és kapcsolatainkat még hatékonyabbá tegyük.

Örömmel várjuk azt a napot, amikor mi valamennyien ismét találkozhatunk.

Minden jót, és maradjanak egészségesek!

Üdvözlettel:

Dirk Oestringer

Gerlingen polgármestere