A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Véget értek az írásbeli érettségi vizsgák

Befejeződtek a május-júniusi érettségi időszak írásbeli vizsgái csütörtökön. A koronavírus-járvány miatt rendkívüli körülmények között szervezett érettségik lebonyolítása zökkenőmentesen zajlott - tájékoztatta az Oktatási Hivatal az MTI-t.

 

A hivatal közleménye szerint az írásbeliket a járványügyi veszélyhelyzetben 14 nap alatt, 1 144 helyszínen, az egészségvédelmi óvintézkedések betartásával bonyolították le a vizsgaszervező intézmények.

Az írásbeli vizsgák feladatlapjait és javítási-értékelési útmutatóit az OH, az előzetes ütemezésnek megfelelően, folyamatosan nyilvánosságra hozta honlapján. Május 22-én 14 órától valamennyi vizsgaanyag elérhetővé válik a felületen.

A vizsgák lebonyolítása zökkenőmentesen zajlott, a kormányzati óvintézkedések hatásosnak bizonyultak - közölték.

A vizsgák Tatán is rendben lezajlottak, a központi támogatás mellett Tata Város Önkormányzata is segítette a helyi érettségik lebonyolítását. A város egyrészt segítette a vizsgák körüli fertőtlenítési munkákat, mind fertőtlenítőszerek biztosításával, mind pedig munkával, valamint abban is felajánlotta támogatását, hogy ha szükséges, a diákokat eljuttassák otthonaikból a vizsgahelyszínekre. Az önkormányzat igény szerint védőfelszereléseket, például maszkokat is adott az intézményeknek.

(Forrás, fotó: MTI, koronavirus.gov.hu)