A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Újabb fórumon egyeztettek az agostyániak az identitáspályázatról

Tata Város Önkormányzata szervezésében rendeztek fórumot „Helyi érdekképviseleti tanácskozás” címmel a „Helyi identitás és kohézió erősítése Tata és környéke borvidékén” pályázat keretében május 26-án az agostyáni faluház udvarán.

 

A fórumon a projekt cselekvési tervével összefüggő, valamint egyéb, a lakosok által megfogalmazott, a települést érintő közérdekű kérdések megbeszélésére került sor.

Városunk részt vesz egy TOP-os identitáspályázatban, melyet elsősorban kistelepülések számára írtak ki, így Tata agostyáni programokat is beletervezett a projektbe. Az identitáspályázat lényege, hogy a helyi termékek, térségünkben például a borászat hogyan tudják segíteni az itt élők identitását a témához kötődő programokkal, s az ezekhez kapcsolódó tudás és életmód visszaépítésével.

A helyszínen dr. Varga András, a városrész önkormányzati képviselője, a Humán és Ügyrendi Bizottság elnöke elmondta: - A fórum egy hosszú munka eredménye, hiszen a városrész közössége megalkotott egy három éves fejlesztési tervet, melynek alapelve a közösség és a helyi identitástudat erősítése. Ennek keretében rendszeres találkozókat terveznek, s a tavaszi programot már el is indították. Tovább gondozzák és fejlesztik a tavaly ősszel létrehozott ún: Tündérkertet, és a Tatai Városgazda Nonprofit Kft.-vel összefogva megkezdték Agostyán főutcájának virágosítását is.

A májusi fórum elsődleges célja az volt, hogy egyeztessék a program következő lépéseit, emellett pedig bemutatták a faluház fejlesztésének, felújításának és eszközbeszerzésének eddigi eredményeit.