Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

Hazai tájakon

2020. június 4. a trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulója. A Nemzeti Összetartozás Napja.

 

Szőgyéni, szovátai, magyarkanizsai és tatai gyerekek és fiatalok alkotásai a Kárpát-medence szépségeiről

 

 

Tata Város Diákönkormányzata, együttműködve Tata Város Önkormányzatával, a Nemzeti Összetartozás Évében kiterjesztette Tata határon túli magyar testvértelepüléseire az évente megrendezett „Ezer arcunk, ezer rajzunk” alkotópályázatát.

Az idei pályázati téma, a Környezetvédelmi Világnaphoz is kapcsolódva „Hazai tájakon” címmel lett meghirdetve. A tatai diákok egy szabadon választott határon túli magyar testvértelepülés, vagy annak tágabb régiója (Felvidék, Erdély, Délvidék), a határon túli pályázók pedig Tata, vagy valamelyik határon túli magyar település, vagy annak tágabb régiója (Dunántúl, Felvidék, Erdély, Délvidék) teremtett, környezeti értékének ábrázolásával pályázhatnak.

A pályázó saját települését és régióját nem választhatja témául, de szabadon választhat témát a három másik település vagy azok régiója közül.

A koronavírus járvány miatt az eredetileg 2020. június 4-ére tervezett eredményhirdetést bizonytalan időre elhalasztottuk, ezért további értesítésig az alkotások folyamatosan benyújthatók – egyelőre elektronikus formában (beszkennelve vagy lefényképezve) a tata@tata.hu e-mail címre.  Az alábbi elérhetőség aloldalain az eddig beérkezett alkotásokat mutatjuk be, településenként:

https://sites.google.com/view/hazaitajakon/f%C5%91oldal