A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Pályázat a Kocsi út-Környei út gyalogátkelőhelyek jelzőlámpás kialakítására

Sorra nyújtja be a pályázatokat a tatai önkormányzat. Az utóbbi másfél évben 6 sikeres pályázatnak köszönhetően újulnak meg és lesznek biztonságosabbak a forgalmas útszakaszok.

Most ismét pályáznak, hiszen a  Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium megbízásából a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ újból meghirdette a pályázatot az országos közutak átkelési szakaszain a forgalom csillapítására, a gyalogosok védelmének növelésére alkalmas beavatkozásokra.

Tatán a Kocsi út-Környei úti csomópontot igénybe vevő gyalogos és gépjárműves forgalom biztonságos átvezetése érdekében a korábbi években már többször felmerült a csomópontban közúti jelzőlámpa rendszer kialakításának az igénye. A legutóbbi ülésen arról döntöttek a képviselők, hogy ebben a csomópontban a gyalogátkelőhelyek nyomógombos jelzőlámpával való ellátására benyújtják a pályázatot. Ez egyben a teljes csomópontban a jelzőlámpa rendszer telepítését jelenti. A Magyar Közút Kht. KEM Igazgatósága a pályázathoz szükséges támogató nyilatkozatát már megadta.

Az önkormányzat vállalta, hogy az önrész összegét - ami közel 9 millió forint - sikeres pályázat esetén a jövő évi költségvetésből biztosítja. Az igényelt támogatás összege 15 millió forint.