A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Ingyenes köztéri koncertek várják hétvégén a tataiakat

Ezen a hétvégén két ingyenes szabadtéri koncert is várja a tatai zenekedvelőket. Szombaton a Kastély téren, vasárnap pedig a Bacsó Béla utcán hallgathatnak majd zenét az érdeklődők.

Zenélő Magyarország címmel három napos szabadtéri koncertsorozatot rendez Budapesten és 12 vidéki helyszínen a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara és Énekkara június 26. és 28. között. A veszélyhelyzet elmúltával a Magyar Rádió Művészeti Együttesei szabadtéri koncertek formájában csalogatják vissza az élő zene varázsát a mindennapokba. A Zenélő Magyarország programsorozat hazánk minden régióját érinti. A fővároson kívüli koncertek helyszínei úgy lettek kiválasztva, hogy jól megközelíthető, pezsgő, szabadtéri terek legyenek. A tatai koncert időpontja június 27. (szombat) 11:00 óra, helyszíne a Kastély tér (a Platán forrásnál).

A Győri Filharmonikus Zenekar Kamarazenekara a "Forrás a zenének - feladat a zenésznek" programsorozatában ad ingyenes köztéri koncertet városunkban, a Bacsó Béla út 66 szám előtti téren június 28-án vasárnap, 18:00 órától. A helyszínen a zeneirodalom vonósokra írt szerenádjainak 1-1-részlete csendül fel, melyet filmzenék is tarkítanak majd.

A szervezők mindkét programra szeretettel várják az érdeklődőket, és ha minden igaz, az időjárás is kedvezni fog a szabadtéri zenei élményeknek.

CsatolmányMéret
Kép ikon Zenekari szombat-plakát.jpg1.03 MB