Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

Megkezdődött az önkormányzat fórumsorozata az Öreg-tó partjának fejlesztéséről

Az Öreg-tó partjának fejlesztéséről a Magyary-terv tükrében, továbbá a tervezett tóparti szálloda beruházásról indított lakossági fórumsorozatot Tata Város Önkormányzata.

 

A választókerületenként szervezett találkozósorozat első, nagy érdeklődéssel kísért állomása a Kőkúti Általános Iskola aulájában volt július 16-án, csütörtökön.

A több,  mint négy órán át tartó fórumot követően Michl József polgármester elmondta: - Több, mint 250-en jöttek el az első fórumra, nagyon köszönöm a tataiaknak, hogy ilyen szép számban itt voltak, és több, mint 30-ah hozzá is szóltak, tehát egy nagyon aktív, izgalmas és érthetően érzelmekkel telített beszélgetést tudtunk folytatni. Az este során mind az ellenzők mind pedig a támogatók biztosan tudtak olyan információkat, nézőpontokat szerezni, amelyekre eddig nem gondoltak.

A fórum elején Michl József polgármester és Rigó Balázs alpolgármester kezdett el tájékoztatót tartani az Öreg-tó tatai partjának fejlesztési koncepciójáról, az érintett terület történetéről és a tervezett beruházással kapcsolatos eddigi információkról, ám a helyszínen, a beruházás ellenzőinek indulatoktól sem mentes érzelmi reakciói miatt a tájékoztató nem hangozhatott el teljes egészében. Ezzel kapcsolatban a városvezető úgy fogalmazott: - Sajnálom, hogy az előadásunkat nem tudtuk a végéig megtartani, hiszen arról is szerettünk volna beszélni, hogy milyen fejlesztések várhatóak a szállodán kívül  a jövőben a tóparton, mi mindent lehet a helyszínen tervezni, megvalósítani az Esterházy Kastélytól a Fáklya utcáig. Köszönöm mindenkinek a hozzászólást, és remélhetőleg hamarosan még több információnk lesz, hiszen készülnek a szakértői tanulmányok, elindultak a mérések és vizsgálatok, amelyek abban segítenek minket, hogy amennyiben lehet, akkor milyen módon lehet hozzányúlni a jelenleg érvényes szabályozási terv módosításához – nyilatkozta Tata polgármestere.

Tóth Róbert, az Avalon Center Kft. ügyvezető igazgatója szintén jelen volt a fórumon és sok neki feltett kérdésre válaszolt.

A fórumsorozat további állomásai a következők:

- 2020. július 17. péntek, 17.00: Viczenáné Czégény Ágnes 01. EVK képviselő, Menner B. Alapfokú Művészeti Iskola (Tata, Fazekas u.47.)

- 2020. július 20. hétfő, 17.00: Purgel Zoltán 03. EVK képviselő, Güntner Aréna Sportcsarnok (Tata, Kőkút köz)

- 2020. július 21. kedd, 17.00: Dr. Varga András 08. EVK képviselő, Güntner-TATA Hütőtechnika Kft. étterme (Tata, Szomódi út 4.)

- 2020. július 21. kedd, 18.30: Dr. Varga András 08. EVK képviselő, Agostyáni Rendezvényház (Tata-Agostyán, Kossuth u. 31.)

- 2020. július 22. szerda, 17.00: Horváthy Lóránt 05. EVK képviselő, Zeneiskola Fenyő téri telephelye (Tata, Fenyő tér 1.)

- 2020. július 23. csütörtök, 17.00: Boglári Zoltán 06. EVK képviselő, Vaszary János Általános Iskola (Tata, Országgyűlés tér 4.)

- 2020. július 24. péntek, 17.00: Robozné Schőnfeld Zsuzsanna 04. EVK képviselő, Magyary Zoltán Művelődési Központ (Tata, Váralja u. 4.)

- 2020. július 27. hétfő, 17.00: 07. EVK-ben, Berta Malom Fogadó és Sportcentrum (Tata, Mikovényi u.60.)

A nagy érdeklődésre való tekintettel a következő fórumokat a Tatai Televízió élőben közvetíti.

Az önkormányzat, fórumaira tisztelettel várja az érdeklődő tataiakat!