A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Aszfaltozási munkákkal folytatódik a Komáromi utca felújítása

Jó ütemben halad Tatán a Komáromi utca felújítása, ezen a héten aszfaltozással folytatódik a munka a helyszínen, ahol július 27-én szervezett sajtótájékoztatót Tata Város Önkormányzata.

 

Az útburkolat a Május 1. úttól a Naszályi, Mocsai úti elágazásig újul meg 5 ezer négyzetméteren a KEM Állami Közútkezelő Kht. beruházásában, állami támogatásból. Emellett 350 négyzetméter járdát is felújítanak. Bencsik János országgyűlési képviselő a sajtótájékoztatón elmondta: - Ez a város egyik legforgalmasabb és legnehezebben átjárható útkereszteződése, amely a leginkább balesetveszélyesek közé tartozik, hiszen egy bonyolult, eltolt rendszerű kereszteződésről van szó. Maga a mellékút hálózat önkormányzati fenntartású, de sikerült a Magyar Közúttal közös nevezőre jutni, így egy európai uniós pályázati forrás igénybevételével együtt, állami részt is hozzátéve 260 millió forintból megtörténik az útszakasz felújítása és a kereszteződés átépítése. A munkák nyomán a korábbihoz képest így ez a szakasz sokkal biztonságosabb lesz, és a gyalogosoknak is többlet átkelési lehetőséget fognak kialakítani.

Az Új úti kereszteződésben lámpás kereszteződés épül, minden ágon gyalogátkelőhellyel, melyek akadálymentesítettek lesznek, a helyszínen vakvezető térburkolat kerül beépítésre. Purgel Zoltán alpolgármester a felújítással kapcsolatban tájékoztatott arról, hogy a Május 1. út és a Kismosó patak áteresz között közel 500 méter vízelvezetős „K” szegély és 600 méteren kiemelt szegély épül 8 darab csapadékvíz elnyelővel. Újjáépül a Kismosó patak áteresze is, így a nagyobb esőzéseknél a víz könnyebben elfolyik majd. Az önkormányzat a csomópontban a jelzőlámpákhoz kapcsolódó közvilágítás felújítását, 22 darab LED-es lámpatest felszerelését illetve a csapadékvíz elvezetés szükséges kiigazítását végezteti el.

A munka során teljes egészében megtörténik a Komáromi utcai közvilágítás korszerűsítése. A József Attila - Új út kereszteződés, a megnövekedett fényerő miatt ezáltal még biztonságosabbá válik.

Kovács Attila, a körzet önkormányzati képviselője a sajtótájékoztatón úgy nyilatkozott: - Nagyon örülünk a beruházásnak, és köszönjük Bencsik János országgyűlési képviselő segítségét, hogy támogatta ezt a korszerűsítést. A felújítási munkák várhatóan az iskolakezdés idejére fejeződnek be és az útszakasz őszre ismét akadálytalanul használható lesz.