A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Tata Városáért kitüntetés arany fokozatában részesült Dr. Virág Zsolt

Tata Város Önkormányzat Képviselő - testülete 2020-ban  a Tata Városáért kitüntetés arany fokozatát adományozta Dr. Virág Zsoltnak, a Miniszterelnökség Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram végrehajtásáért felelős miniszteri biztosának, aki az elismerést augusztus 20-án a Kossuth téren megrendezett városi ünnepségen vette át.

 

Dr. Virág Zsolt Tata kiemelt műemléke, az Esterházy-kastély helyreállításában és közkinccsé tétele érdekében végzett tevékenységének elismeréseként részesült a kitüntetésben.

Virág Zsolt művészettörténész a kecskeméti Piarista Gimnázium elvégzését követően szerzett jogászdiplomát a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karán, majd ugyanezen az egyetemen művészettörténész oklevelet szerzett. Számos publikáció, kiadvány, könyv fűződik a nevéhez, jellemzően a magyarországi és a Kárpát-medencei műemlék kastélyok témakörében.

2003 és 2014 között a Magyar Országgyűlés Idegenforgalmi Bizottsága Kastélyok, Kúriák, Várak Albizottságának szakértőjeként dolgozott kastély ingatlanfejlesztés, kastélytörténet, kastélyturizmus témakörökben. 2016 óta a Miniszterelnökség Nemzeti Kastélyprogramjának és Nemzeti Várprogramjának végrehajtásáért felelős miniszteri biztos. A tatai Esterházy-kastély felújítására és hasznosítására vonatkozó tervek az ő tevékenységének ideje alatt kaptak zöld utat. Felügyelete mellett az építési munkák 2018-ban indultak el és a főépület tekintetében az idén fejeződtek be. Ahhoz, hogy a kastélyra újra büszkén tekinthessenek a tataiak, Dr. Virág Zsolt miniszteri biztos széleskörű szakmai tudáson alapuló vezetői közreműködése elengedhetetlenül szükséges volt.

Az elismeréshez szeretettel gratulálunk, további szép sikereket, jó egészséget kívánunk!