A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Tanévkezdésre megújul a Jázmin Iskola

A Tatabányai Tankerületi Központ, a „Vaszary János Általános Iskola infrastrukturális fejlesztése” elnevezésű projektjének keretében a Jázmin utcai Tagintézményt érintő fejlesztésről rendeztek sajtótájékoztatót augusztus 26-án a Jázmin Iskolában.

A Tatabányai Tankerületi Központ eredményes pályázatának és Tata Város Önkormányzatával fennálló szoros együttműködésének köszönhetően az EFOP-4.1.2-17-2017-00083 kódszámú, a „Vaszary János Általános Iskola infrastrukturális fejlesztése” elnevezésű pályázat keretében a magyar kormány  és az Emberi Erőforrások Minisztériuma jóvoltából közel 1,2 milliárd forintból újul meg a Vaszary János Általános Iskola székhelyintézménye és Jázmin utcai Tagintézménye.

A Tankerületi Központ és az önkormányzat közötti kiváló munkakapcsolatnak köszönhetően a 97 millió forint összegű támogatással érintett Jázmin Iskolában a közbeszerzési eljárás lezárása után a BJB-System Kft. július elején megkezdte a kivitelezést. André Zsuzsanna tagintézmény vezető elmondta: - nagyon jó az együttműködésük a kivitelezővel, s a belső teret érintő munkákat a terveknek megfelelően augusztus 31-én be is tudják fejezni, így a szeptemberben már 55. tanévét megkezdő iskola diákjai megszépült környezetben folytathatják vagy kezdhetik el tanulmányaikat.

A beruházás első szakaszában az épületben épületgépészeti, villamossági, akadálymentesítési kivitelezési munkákat végeznek el. Ezzel kapcsolatban Vereckei Judit a Tatabányai Tankerületi Központ igazgatója tájékoztatott arról, hogy a felújítás során burkolat és nyílászáró cserékre, egy új csoportszoba kialakítására, akadálymentesített feljáró és mosdó építésére kerül sor, s emellett az épület régi radiátorait korszerű fűtőtestekre cserélik.

Dr. Takács Ádám a Tatabányai Tankerületi Központ szakmai vezetője elmondta, hogy 2017-ben jelent meg az a pályázati felhívás, mely lehetőséget adott a tankerület intézményeinek infrastrukturális fejlesztésére. Az elnyert pályázat három iskola, egy oroszlányi, egy nagyigmándi és a tatai Vaszary János Általános Iskola korszerűsítését teszi lehetővé.

A kivitelezési munkák a Jázmin Iskolában kezdődtek, és két ütemben zajlanak. A belső teret illető fejlesztést követően ugyanis az udvar is megújul, ott jelenleg még előkészületi fázisban van egy 15 m × 24 méteres rekortán borítású sportpálya kialakítása, melyet a kivitelező legkésőbb 2020 decemberéig fog befejezni.

A sajtótájékoztatón Michl József polgármester köszönetet mondott Vereckei Juditnak és Bencsik János országgyűlési képviselőnek a sikeres projektért. A városvezető hozzátette: - az épület energetikai korszerűsítését korábban még az önkormányzat végezte el, s a városnak továbbra is nagyon fontosak az intézményei, hiszen kiemelt jelentősége van annak, hogy gyermekeink milyen környezetben tanulnak.

A nyertes projekt Országgyűlés tér 4. szám alatti, a Vaszary János Általános Iskolát érintő beruházásának kapcsán a sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a kivitelező kiválasztására irányuló közbeszerzési eljárás jelenleg is zajlik, a Tankerületi Központ tervei szerint hamarosan ott is szerződés köthető és a munka megkezdhető. A tervezett fejlesztés tartalmazza a jelenlegi tornaterem folytatásaként, új építésként egy féltornaterem (225 m2) valamint az egykori laktanya épületében a tetőtér beépítésével új csoportszobák kialakítását, a főépület és kaszárnya épületrész felújítási munkálatait és egy sportudvar megépítését is.

Közben több vonalon is folytatódik a Tatai-medence közoktatás-fejlesztési projektje, mellyel kapcsolatban Bencsik János országgyűlési képviselő tájékoztatott arról, hogy megújul a baji Szent István Német Nemzetiségi Általános Iskola, új tornatermet fognak építeni a szárligeti általános iskolában, hamarosan megtörténik a Tatabányai Szakképzési Centrum műszaki átadása és zajlik a tatabányai Szent Margit Gimnázium és Általános Iskola új gimnáziumi épületének fejlesztése is.