A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Közgyűlést tartott a Tata és Környéke Turisztikai Egyesület

A Tata és Környéke Turisztikai Egyesület szeptember 14-én tartotta választmányi és közgyűlését az Új Kajakház Ökoturisztikai Központban.

 

Az egyesület májusról szeptemberre tolódott ülésének napirendjén a szervezet  2019. évi szakmai és pénzügyi beszámolójának valamint a 2020. évi szakmai feladat- és pénzügyi tervének elfogadása szerepelt.

Berczelly Attila elnök a közgyűlésen elmondta: - az idei év különleges feladat elé állítja az egyesületet, hiszen a jelenlegi járványügyi helyzet a turizmust rendkívül súlyosan érinti. A legfontosabb feladat most az, hogy ebben a szituációban a tatai turizmus megfelelő módon és a megfelelő időben, rugalmasan tudjon reagálni úgy, hogy működőképes maradjon, és mind a szolgáltatók mind pedig a hozzánk látogatók a lehető legkevesebb hátrányát érezzék a kialakult helyzetnek. Az egyesület elnöke hozzátette: - A koronavírus miatti változásokhoz való alkalmazkodás gyakorlatilag arról szól, hogy mennyire tudunk eleget tenni azoknak a kormányzati döntéseknek, amelyek meghatározzák a vírus elleni védekezést. A leglényegesebb, hogy az adott lehetőségek mentén maximálisan elmenjünk odáig, hogy a turisztikai céljaink valamilyen szinten megvalósuljanak. Ez nem csupán a pénzügyi eredményeket jelenti, hanem az ide látogató turisták minőségi kiszolgálását is.

Az idei év kihívásai, változásai a turisztikai szektor minden részét érintették, és a szervezetek működését is nagyban befolyásolták. 2020-ban ezért minden eddiginél több szakmai kérdés, téma vár megbeszélésre, és kiemelt szerepet kap a tapasztalatcsere is. Ezzel kapcsolatban Berczelly Attila a találkozó helyszínén elmondta azt is, nagyon fontos, hogy a járvány után az elsők között tudjanak megfelelő módon reagálva egy normál állapotot kialakítani. Ehhez újra meg kell  vizsgálni Tata turisztikai lehetőségeit, és ismét átgondolni a térség idegenforgalmi  szerepvállalását.