A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

A koronavírus járvány volt a fő témája a szeptemberi üzleti reggelinek

Szeptember 18-án az Új Kajakház Ökoturisztikai Központban rendezték a „Humánszolgáltatások fejlesztése Magyary Zoltán mintajárásában” elnevezésű EFOP-1.5.2-16-2017-00043 azonosítószámú projekt munkáltatói fórumsorozatának újabb találkozóját.

 

Tata Város Önkormányzatának üzleti reggeli sorozata 2019-ben indult el azzal a céllal, hogy a térség munkaadói számára közvetlen találkozókon adjon lehetőséget a KKV szektorban (kis- és középvállalkozások) jelen lévő globális folyamatokra és kihívásokra adandó válaszok eszközrendszerének bővítésére, és a személyes tapasztalatcserére. Michl József polgármester a programsorozat eddigi tapasztalatait összegezve az Új Kajakházban elmondta: - A találkozók legnagyobb hozadéka az elmúlt időszakban az volt, hogy a város még több vállalkozással tudott szorosabb kapcsolatot kiépíteni, és a cégek  között is erősödött a kapcsolat. A programoknak ez is a célja, hogy egy olyan állandó találkozási lehetőséget biztosítson a tatai vállalkozásoknak, amelynek nyomán jobban megismerik egymást és lehetőségük nyílik a tapasztalatcserére. A városvezető hozzátette: - A koronavírus járvány második hullámában vagyunk, amikor a legfontosabb célok egyike a munkahelyek megtartása, a gazdaság működőképességének fenntartása. Ebben a helyzetben Tatának is fontos szerep jut, ezért nagy köszönet jár azoknak a helyi cégeknek, amelyek a járvány első hulláma alatt sem álltak meg, és természetesen a munkavállalóknak, a tatai családoknak is. A célunk most is az, hogy megtartsuk és megerősítsük a munkahelyeket, az álláshely kínálat pedig jelenleg is folyamatos és bőséges Tatán, így számos lehetőség áll rendelkezésre a munkát keresők számára.

A szeptemberi üzleti reggeli fő témáját a munkáltatói feladatok és a munkaerő megtartása adta a Covid-19 tükrében. A fórum helyszínén Ditzendyné Frank Mariann, a HROD Közösségi Gazdaság- és Társadalomfejlesztési Központ ügyvezetője úgy nyilatkozott: - Beszéltek arról, hogy a munkáltatóknak milyen feladataik, kötelezettségeik vannak a jelenlegi járványügyi helyzetben, illetve, hogy hogyan tudnak minél jobban felkészülni az ezzel járó kihívásokra. Az eseményen a munka törvénykönyvének várható változásairól is szó esett, kifejezetten az otthonról végezhető, home office munkavégzésre vonatkozóan.