Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

Céges és városi támogatás is segítette a Tatai Mentőállomás fejlesztéseit

Vállalati és önkormányzati támogatás is segítette a Tatai Mentőállomás legújabb fejlesztéseit, melyekről november 18-án tartottak sajtótájékoztatót a mentőállomás udvarán.

 

A Güntner-Tata Hűtőtechnika Kft. valamint Tata Város Önkormányzatának támogatásaival a Tatai Mentőállomásnak sikerült megújítania az elöregedett vizesblokkját, emellett pedig egészségügyi és rekreációs célokat szolgáló eszközöket is beszerezhettek.

Kvittung Dániel, a Tatai Mentőállomás állomásvezetője elmondta: - a felajánlások nagy segítséget adtak az eszközfejlesztés területén illetve az állomás belső terének szépítésében, hiszen megújulhatott a vizesblokk, és komfortosabb lett a környezetük. Ez a mentősök munkáját és a szabadidejük eltöltésének jobb körülményeit egyaránt szolgálja. A vizesblokk felújítása már régi vágyuk volt, mivel a berendezés az évek során elöregedett, elhasználódott. Az állomásvezető hozzátette: - A tatai állomány összetartó közösség, fegyelmezett munkát végeznek és pontosan betartanak minden előírást, ennek is köszönhető, hogy a munkatársak közül eddig csupán ketten lettek koronavírus fertőzöttek, ők már felgyógyultak és újra munkába álltak.

Schwarczenberger Tamás a Güntner-Tata Kft. ügyvezető igazgatója tájékoztatott arról, hogy a cég fennállásának 30 éves jubileumához kapcsolódva „30 év 30 jótett” elnevezéssel indítottak akciót, melynek során a munkavállalóik javaslataira több településen is segítséget nyújtottak. A Tatai Mentőállomást közel 4 millió forint értékben támogatták azzal, hogy felújították a vizesblokkot. Schwarczenberger Tamás a Güntner minden dolgozója nevében mondott köszönetet a mentősök áldozatos munkájáért.

Tata Város Önkormányzata már a koronavírus járvány első hullámának kezdetekor a helyi mentősök segítségére sietett. Purgel Zoltán alpolgármester ezzel kapcsolatban elmondta: - Az önkormányzat minden évben támogatást nyújt a tatai mentősöknek, s idén ezt a szokásosnál is korábban megtette, amikor tavasszal Michl József polgármester kezdeményezésére 1 millió forint rendkívüli támogatást adott a járvány elleni védekezéssel összefüggő többletkiadások fedezésére, valamint a szolgálatot teljesítő szakemberek munkakörülményeinek javítására.

Az önkormányzat által nyújtott támogatásból a mentőállomás hűtőszekrényt, mikrohullámú sütőt, televíziót, érintésmentes lázmérőket és egy ózongenerátort vásárolt. Rigó Balázs alpolgármester a sajtótájékoztatón kiemelte: - Tata Város Önkormányzata számára nagy öröm, hogy hozzájárulhat ahhoz az országos megújulási folyamathoz, ami a mentőszolgálatnál az elmúlt esztendőkben lezajlott. Nagy szükség van a mentősök munkájának támogatására, mert a jelenlegi helyzetben a szokásosnál is nagyobb teher hárul rájuk. A járvány kezdete óta országosan 320 ezer mintavételt végeztek el a napi 3 ezer mentési feladat mellett, és ők végzik az újonnan beálló mintavevők képzését is. Nagy hálával és köszönettel tartozunk nekik, amiért ebben a rendkívüli helyzetben megfeszített munkával helytállnak értünk, mindannyiunk egészségéért – fogalmazott Rigó Balázs.

Köszönjük a tataiak és a kistérségünkben élők nevében is a Tatai Mentőállomás minden dolgozójának munkáját, jó egészséget és sok erőt kívánunk nekik!