A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Az év megyei önkénteseit keresik

A Komárom-Esztergom Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház kilencedik éve díjazza a másokért önkéntesen cselekvő személyeket, közösségeket. Idén is az Önkéntesek Világnapja alkalmából adják át „Az Év Önkéntese”, „Az Év Önkéntes Szervezete” és az „Az Év Önkéntes Programja” díjakat.

 

A 2020-as évet végigkísérő járványhelyzet még inkább felértékelte a személyes kapcsolatokat, előtérbe került szűkebb, tágabb környezetünk segítése. Az ünnepséggel az ezen időszakban helytálló személyek és szervezetek önkéntes, önzetlen munkáját szeretnék díjazni. Az elismerésekre magánemberként, intézményként, közösségként egyaránt van lehetőség, javaslatot tenni november 25-ig az alábbi elektronikus űrlapok kitöltésével lehet:

• „AZ ÉV ÖNKÉNTESE”:

https://forms.gle/axRRZkFSQVRTVwa88

• „AZ ÉV ÖNKÉNTES SZERVEZETE”:

https://forms.gle/oDXBwf3xNhjj1yVH9

• „AZ ÉV ÖNKÉNTES PROGRAMJA”:

https://forms.gle/BsqSkqQDz1ZoSs2w8

Az önkéntes kifejezés olyan személyt jelöl, aki saját akaratából egy közösség számára végez valamilyen hasznos tevékenységet, melyért cserébe nem vár anyagi ellenszolgáltatást. A tapasztalatok azt mutatják, hogy megyénkben is folyamatosan nő az önkéntesség elismertsége, az önkéntesek száma. Egyre többen érzik azt, hogy az önkéntes tevékenység során fejlődik személyiségük, új kapcsolatokat építenek ki úgy, hogy mindeközben rászorulókon segítenek. Kisebb helyi közösségek önkéntes kezdeményezéseitől a civil szervezeteken át az önkormányzati fenntartású intézményekig egyre többen jönnek rá, hogy mennyire fontosak az önkéntesek által végzett tevékenységek. Egyre több vállalat életében is fontos stratégiai céllá válik, hogy a társadalmi felelősségvállalás keretében szervezett vállalati önkéntes programjaikkal növelhetik dolgozóik elköteleződését, motivációját, hozzájárulhatnak személyes fejlődésükhöz, s ezzel a cég hosszú távú fenntarthatóságát és reputációját is elősegítik. Ezeknek köszönhetően egyre több területen működnek önkéntesek által is támogatott programok vagy szolgáltatások.

További információk az alábbi elérhetőségeken kérhetők:

 Tel: 06-20/237-5137,

 E-mail: kem.cseoh@mntkem.hu