Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

Tájékoztatás a központi orvosi ügyeleti feladatok ellátásáról

A központi orvosi ügyeleti ellátást 2016 óta a két közbeszerzési eljáráson nyertes Inter-Ambulance Egészségügyi és Szolgáltató Zrt. biztosítja a tatai járáshoz tartozó 10 településen lakó közel 40 ezer ember számára.

 

Az ügyeleti szolgálat keretében munkanapokon 16.00 órától másnap reggel 8.00 óráig, szabad, munkaszüneti és ünnepnapokon pedig 8.00 órától másnap reggel 8.00 óráig biztosított a sürgősségi orvosi ellátás. 

A rendelés helye: 2890 Tata, Fürdő u. 19.

Telefon: 34/381-440

E-mail: ugyelet@tata.hu

A Szolgáltató az ügyeleti feladatokat a megrendelő tagönkormányzatok kérésének megfelelően az Országos Mentőszolgálattal (OMSZ) kötött megállapodás alapján, az OMSZ diszpécserközpontjának bevonásával látja el. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a megadott telefonszámon a mentők regionális diszpécserszolgálata fogadja a hívást, és egy szigorú protokoll alapján dönt arról, hogy az eset igényel-e sürgős orvosi ellátást. Amennyiben igen, úgy azt is meghatározza, hogy arra mentő kiküldését tartja szükségesnek, vagy elegendő az ügyeletes orvos riasztása. Mindkét esetben ő gondoskodik a további értesítésekről.

Természetesen lehetőség van arra is, hogy a fent megjelölt rendelési időben a betegek személyesen keressék fel az ügyeletet.

A koronavírus-járvány, különösen a jelenleg zajló második hullám nagy megterhelést jelent az egészségügyi ágazat egészére, melynek során nemcsak az orvosok és ápolók munkája növekedett a sokszorosára, hanem a betegszállításban és a tesztelések lebonyolításában közreműködő mentősöké is. Emiatt előfordulhat, hogy párhuzamosan egyszerre több hívás is beérkezik a diszpécserszolgálatokhoz, így torlódás, várakozás alakulhat ki, a diszpécserek nem minden esetben tudnak minden telefonos megkeresést kezelni.

Bízunk benne, hogy erre azonban csak ritkán kerül sor, és a vírus visszaszorulása után normalizálódik majd az egészségügyi szolgálatok terhe is, és mindenki a megszokott módon férhet majd hozzá a kért egészségügyi ellátásokhoz.

Mindehhez kérjük megértő türelmüket és segítő közreműködésüket!