A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

A héten több mint 800 ezerre nőhet a beoltottak száma Magyarországon

Magyarország egyre erősebb védettséggel néz a járvány harmadik hulláma elé: a lakosság átoltottsága már az európai uniós átlag felett van, és a héten több mint 800 ezerre nőhet a beoltottak száma - mondta a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára a járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján február 23-án.

 

György István, aki egyben az oltási munkacsoport vezetője is, beszámolt arról, hogy a múlt heti több mint 170 ezer első- és második körös oltással már 457 ezernél többen kapták meg az oltást, közülük mintegy 206 ezren a második vakcinát is. Az államtitkár kiemelte, hogy továbbra is két nagy kockázati csoport kampányszerű beoltása folyik párhuzamosan: a regisztrált legidősebbeké a kórházi oltópontokon és a háziorvosoknál, valamint a 18-59 éves regisztrált krónikus betegeké. György István hangsúlyozta, a következő napokban hatalmas lépést tudnak tenni az oltásban a kínai vakcinának köszönhetően. A Sinopharm oltóanyagával megrakott teherautók február 23-án hajnalban elindultak Budapestről a kormányhivatalokba, onnan az oltóanyagok háziorvosokhoz kerülnek. "Most először minden háziorvosnak jut a vakcinából, átlagosan praxisonként 55 embert tudnak beoltani" - közölte.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a következő napokban a háziorvosok 275 ezer regisztrált idős embert tudnak beoltani a kínai Sinopharm és 41 750 hatvan év alatti krónikus beteget az AstraZeneca készítményével, a kórházi oltópontokon pedig 52 ezer regisztrált idős ember kaphatja meg a Pfizer vakcináját.

(Forrás: koronavirus.gov.hu)