A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Hamarosan elkezdődik a házi szelektív hulladékgyűjtők kiosztása a családi házas övezetekben

Idén Tatán is bevezetésre kerül a családi házas övezetekben az ún. kéttárolós hulladékgyűjtési rendszer, emiatt az érintett területeken a hulladékgyűjtő szigetek megszűnnek, vagy átalakulnak.

 

A családi házakban élők továbbra is a saját hulladéktárolójukat használják majd a háztartási hulladék gyűjtésére, az önkormányzat által kiosztott második gyűjtőedényt pedig a szelektív hulladékok összegyűjtésére. A háztartási hulladék elszállítása változatlanul a megszokott módon történik majd, a szelektív hulladékok elszállítása pedig 2 hetente lesz esedékes a Vertikál Nonprofit Zrt. tájékoztatásának megfelelően.

Az új szelektív hulladékgyűjtők kiosztását a Tatai Városgazda Nonprofit Kft. fogja végezni. A hulladékgyűjtők kiosztása a koronavírus járvány miatt a korábban tervezetthez képest valamivel később, 2021. március második felében kezdődik, s hétköznapokon 8:00 és 15:00 óra között zajlik majd. A kiosztás körzetenként fog történni, az aktuális körzetek utcáinak listáját a tata.hu honlapon követhetik majd figyelemmel. A kiosztás előtti héten az érintettek  postaládájukban egy értesítést fognak találni arról, hogy mikor fogja a  Városgazda a hulladékgyűjtőt kiosztani az utcájukban.

Nagyon fontos tudnivaló, hogy a szelektív hulladéktároló átvételére csak a szerződő fél jogosult, (akinek a nevére érkezik a csekk a Vertikál Nonprofit Zrt-től), az ő hozzátartozója (feleség, gyermek, lakótárs…) nem. Ezért a tájékoztató hátoldalán található meghatalmazást minden olyan esetben töltsék ki, amikor nem a szerződő fogja átvenni a hulladéktárolót. Amennyiben az átvétel a megadott napon nem történik meg, a meghiúsult átvételt követő naptól (hétfői és csütörtöki napokon 8:00-18:00 óra között) a hulladéktároló átvehető a Tatai Városgazda Nonprofit Kft. telephelyén. (Telefonszám: 34/708-102). Fontos, hogy addig senki ne menjen a hulladéktárolójáért, amíg az utcájában a tárolók kiosztása nem történt meg!

A hulladékgyűjtő átvételekor a szelektív gyűjtők használatáról és a városban működő hulladékgazdálkodási rendszerről minden szerződő egy tájékoztató füzetet kap majd, mely hasznos információkat tartalmaz, ezért azt érdemes megőrizni.

Az adatvédelmi tájékoztató a tata.hu oldalon, a kiosztást végző személynél és a személyes átvételi ponton tekinthető majd meg.