A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Tehetségprogram indult Tatán: Fiatal zenekarok startra készen

A Peron Music Alapítvány egyedi tehetségprogramot nyitott márciusban fiatal zenekaroknak Tatán. A tatai Arcidra és a Creation FunDay zenekarok négy hónapos mentorálást kapnak zenei szakemberektől, valamint egyedi fejlesztési programban vehetnek részt a Peron Music Könnyűzenei Tehetséggondozó és Képző Központ szakembereivel.

 

Közösségfejlesztés, zenei, dalszövegírói, hangszerelési, koreográfia gyakorlatok mellett stúdióban elkészülnek a legújabb dalaik. A program különleges lehetőséget nyújt a fiataloknak a fejlődésre. A Peron Zenei Mentor program a Nemzeti Tehetség Program és a Családokért Felelős Tárca Nélküli Miniszterelnökség támogatásával valósul meg 2021.02.01. és 2021.06.30 között. A támogatás összege: 1 150 000 Ft. 

Az első alkalom a közösségfejlesztésben adott lehetőséget a programban résztvevő fiatalok számára. Csalai Judit hozta közelebb a fiatalokat egymáshoz,  és feladataikhoz. Cserteg István programvezető bevezetőjében ismertette a júniusig tartó feladatokat, célokat, lehetőségeket. Bemutatták azokat a szakembereket, akik támogatni, mentorálni fogják a fiatalokat tevékenységeik során.

A programban két fiatal tatai zenekar vesz részt. Az Arcidra formáció 18 évesek átlagát hozza. Zene és dalírásban egyéves tapasztalattal rendelkeznek, tatai és környékbeli fiatalokból állnak. A Creation FunDay (CFD) zenekar tagjai 15-16 évesek, négy hónapja alakult a csapat. Új dalok írásával kezdtek, de korábban ismerték egymást. Mindkét zenekar a Peron Tehetségközpont lehetőségeivel dolgozik. Mentoraik zenetanárok (Ruska Péter, Hermann Tamás, Árvai Krisztián Devon), akik zene és dalszövegírásban, hangszerelésben, produceri munkában és közösségfejlesztésben fogják őket főként támogatni.

A startprogramban két dalt adtak elő a mentorok előtt a zenekarok. A két saját szerzésű, magyar nyelvű dal előadásában figyelték a dalszöveget, az előadás módját, s a két dal elhangzása után fogalmazták meg visszajelzéseiket a szakemberek.

Rúzsa Nikoletta nyilatkozott a Creation FunDay zenekar énekeseként:

“A zenekarunk azért vesz részt örömmel ebben a projektben, mert a felsorolt eredményeket - két dal felvétel, esetleg videoklip - nagyon szeretnénk elérni. Úgy gondoltuk, hogy ez egy nagyon jó esély arra, hogy rövidebb idő alatt viszonylag sokat fejlődjünk, és olyan célokat érjünk el, amelyek addig nagyon messzinek tűntek. “

Gaál András, az Arcidra gitáros-énekese az alábbi gondolatait osztotta meg:

„A mi zenekarunk a Peron Tehetségközpontban alakult, még 2020 elején, és példátlan bizalmat szavazva nekünk, felajánlották, hogy részt vehetünk ezen a pályázati programon. Nagyon örültünk neki, ugyanis rengeteg olyan dologhoz segít hozzá minket, ami kevés kezdő zenekarnak adatik meg, gondolok itt nyilván magára a mentorálásra, de akár a stúdiófelvétel készítésére is! Nagyon jó, hogy részt vehetünk: remélem, sokat tanulunk majd ez alatt a 3 hónap alatt.”

 

( Fotó és szöveg: Peron Music Könnyűzenei Tehetséggondozó és Képző Központ

További információ: Cserteg István 20/ 498-9574.)