A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Online tanórával készülnek a Halak Napjára megyénk horgászai

A Komárom-Esztergom Megyei Horgászegyesületek Szövetsége az idei Halak Napjára népszerűsítő előadással készül, melyet március 19-én, pénteken lehet megtekinteni az egyesület YouTube csatornáján - mondta el a szövetség elnöke.

 

Zoltai Dániel hozzátette, a KEMHESZ a videóra külön levélben hívta fel a megye iskoláiban a 6. osztályos és a 9-10. osztályos diákok figyelmét, mert az itt elsajátítható tudás illeszkedik a természetismeret órák halakról szóló anyagához. 

Az esztergomi Búbánat völgyben nemrég elkészült természetközpontban a Vasas Horgászegyesület berendezett egy oktatószobát, melyből a KEMHESZ ügyvezető igazgatója, Osvald Zsolt jelentkezik élő videóval március 19-én, 10 órától. A szövetség korábban évente több helyszínen tartott iskolai órákat, ezt a hagyományt most a járványhelyzet miatt az interneten folytatják. A videó a https://youtu.be/MtehTdV0UZU linken követhető. 

Az előadás szeretné a kevéssé ismert állatcsoportra, a halakra, valamint környezetünk védelmére irányítani az emberek figyelmét. Bemutatják a hazai vizeken leggyakrabban előforduló fajtákat, köztük az év halának választott jászkeszeget, valamint az érdeklődők megismerhetik a halak belső felépítését, fontosabb szerveit. A videót nemcsak iskolások, hanem bárki figyelemmel kísérheti a KEMHESZ közösségi oldalán és honlapján hamarosan megjelenő linken. 

Országosan március 20-án, a csillagászati tél utolsó napján tartják a Halak Napját. Jelentős halaink közül ilyenkor jelennek meg a vizekben elsőként a csuka, majd a többi faj ivadékai. Ehhez a naphoz kapcsolódva országszerte ismeretterjesztő programokat tartanak a vizek élővilágával foglalkozó szervezetek. 

A Komárom-Esztergom Megyei Horgászegyesületek Szövetségének kiemelt feladata a megye horgászainak és horgászegyesületeinek érdekvédelme, a gyermek és ifjúsági horgászok támogatása, a víz- hal- és környezetvédelem. A 58 horgászegyesületet tömörítő, mintegy 19 ezer taggal rendelkező szervezet alaptevékenységénél és elhivatottságánál fogva csatlakozott a Halak Napja rendezvénysorozatához. 

(Forrás: KEMHESZ)