A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Kerékpáros pumptrack pálya épül az Építők parkjában

Kerékpárral, gördeszkával és görkorcsolyával is használható lesz az az új pumptrack pálya, melynek kivitelezése megkezdődött az Építők parkjában.

 

Az Aktív Magyarországért felelős kormánybiztosság a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) bevonásával tavaly is kiírta az Aktív Magyarország Program részeként az Országos Bringapark Programot. A program célja különböző hazai bringaparkok kialakítása vagy már meglévő park felújítása. Purgel Zoltán alpolgármester tájékoztatott arról, hogy Tata Város Önkormányzata „Pumptrack pálya létesítése Tatán” címmel nyújtotta be jelentkezését a pályázati felhívásra, melynek nyomán városunk 16.000.000 forintos támogatásban részesült, az önkormányzat pedig ugyanekkora összegű önerővel járul hozzá a kerékpáros pálya megépítéséhez.

A pumptrack, mint kerékpáros sport- és szabadidős tevékenység valamennyi korosztály számára aktív pihenési lehetőséget nyújt. A fejlesztés célja, hogy a tataiaknak, a hozzánk látogató vendégeknek, a hobbi- és szabadidős sportolóknak, valamint a versenyzőknek is lehetőséget teremtsen a térségben egyedülálló kerékpáros pályán való kikapcsolódásra.

Tatán egy 22 x 50 méteres, aszfalttal burkolt pumpapálya épül meg, amely egyaránt alkalmas kerékpáros, gördeszkás és görkorcsolyás felhasználásra is. A pálya, változatos térbeli elrendezésével játékosan segíti, tanítja a helyes kerékpárhasználatot és a kerékpáron való megfelelő testtartást, javítja az egyensúly és koncentráló képességet, valamint edzési lehetőséget is biztosít. A pumptrack pályát ingyenesen lehet majd használni, a kivitelezés a tervek szerint pár héten belül befejeződik.

(A pályaépítés megkezdéséről készült kisfilmet Tata Város Hivatalos Fb oldalán tekinthetik meg).