Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

Elhunyt Ács Gábor

Elhunyt Ács Gábor pedagógus, Tata Város Önkormányzat Képviselő-testületének egykori tagja.

 

Ács Gábor 1952. február 6-án született Gyulán pedagógus családban. Édesanyja hivatásának példája vezette őt erre a szép pályára. 1970-ben érettségizett a budapesti Arany János Gimnáziumban, majd az Esztergomi Tanítóképző Intézetben tanítói diplomát szerzett 1973-ban. Tanítói munkáját Gyermelyen kezdte. Két évvel később feleségével Tatára költöztek, és az akkori 5. számú, ma Jázmin Utcai Általános Iskolában folytatta munkáját 1977-ig. 1983 - tól volt a Vaszary János Általános Iskola nevelőtestületének tagja egészen 2014-es nyugdíjazásáig. Pályája során fontosnak tartotta, hogy képezze magát,  megismerjen új pedagógiai módszereket, ezért számos továbbképzésen is részt vett.  Mindig gyerekszerető, jó kedélyű, empatikus embernek ismerték meg a kollégái. A Vaszary János Általános Iskolában tanulószobás tanárként segítette a felső tagozatos gyermekek tanulását, illetve alsó tagozatos kisdiákok napközis nevelőjeként végezte munkáját. 

Ács Gábor 1998 és 2006 között önkormányzati képviselő és az Oktatási Bizottság elnöke volt. Nyugdíjazása után, 2018 márciusától mentorként dolgozott a Magyary Zoltán Népfőiskolai Társaság kötelékében. Ahogyan a nyugdíjba vonulása előtti évtizedek alatt, úgy az utóbbi években is derűvel, szeretettel, türelemmel és igazi hozzáértéssel mentorálta a fiatalokat.

Élete során aktívan fogalakozott a helyi közélettel, kiemelten a kultúra és oktatás területével, lelkesen segítette, támogatta az ifjúságot.

Fájó szívvel búcsúzunk tőle, Tata Város Önkormányzata mély részvéttel osztozik a család fájdalmában.

Isten nyugosztalja!