Koronavírus információs vonal telefonszáma: 06 80 277 455; 06 80 277 456

Továbbra is szabadnapi menetrend szerint közlekednek Tatán a helyi buszjáratok

Április 19. hétfőtől a helyközi járatú autóbuszok ismét a tanítási időszakban érvényes menetrend szerint közlekednek. Azonban a Volánbusz Zrt. helyi buszjáratai Tatán munkanapokon továbbra is a szabadnapi menetrend szerint járnak. A szabadnapi menetrendhez képest napközben egyes járatok sűrített számban közlekednek a munkába járás megkönnyítésére.

 

A buszjáratokon továbbra is fel van függesztve az első ajtós felszállás, a járművezetőket kordon határolja el az utastértől. Az utasoknak több lehetőségük van megvenni jegyüket vagy bérletüket: pénztárak, jegykiadó automaták, Közlekedési Mobiljegy alkalmazás és társalkalmazásai. Újdonságként a MÁV-START pénztáraiban – országszerte közel 300 helyszínen – március 29. óta első lépésben a helyközi havi bérleteket lehet megvásárolni.

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, az Innovációs és Technológiai Minisztérium döntése alapján a kisiskolások (1.- 4. évfolyam) április hónap fennmaradó részében diákigazolványuk felmutatásával, jegy vagy bérlet megváltása nélkül utazhatnak a helyközi közösségi közlekedésben.

A mellékelt csatolmányban tájékozódhatnak a Tatára vonatkozó jelenlegi helyi, pandémiás menetrendről, mely tartalmazza a szabadnapokra vonatkozó és a sűrített járatok menetrendjét is. A helyközi járatokon ebben az időszakban a helyi buszbérletekkel is utazhatnak.