A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Május 1-től visszaáll az első ajtós felszállási rend a buszokon

A Volánbusz járatain szombattól (május 1.) ismét lehet jegyet vásárolni a buszvezetőktől, visszaáll a fedélzeti jegyértékesítés és az első ajtós felszállási rend - közölte a társaság az MTI-vel április 27-én.

 

A Volánbusz kiemelte, hogy a járatokon az első üléssorok továbbra sem lesznek  használhatóak, megmarad a kordonos lezárásuk, a száj és az orr maszkkal való eltakarása ezentúl is mindenki számára kötelező lesz valamennyi járaton és utasforgalmi létesítményben.

A Volánbusz azt kéri az utasoktól, hogy a május 3-án kezdődő érettségi időszakra, valamint a várhatóan május 10-től kezdődő iskolanyitásra tekintettel időben, és lehetőség szerint elektronikus úton vegyék meg jegyüket, bérletüket.  Kiemelték, hogy a MÁV-Volán-csoport összehangolt, egységes működésének köszönhetően egyre több lehetőség áll rendelkezésre a jegyek és bérletek elektronikus úton történő megváltására. Az autóbuszjegyek és bérletek továbbra is megvásárolhatók a Volánbusz pénztáraiban, jegykiadó automatáiban, partnereiknél, valamint a Közlekedési Mobiljegy alkalmazásban és társalkalmazásaiban, egyes települések helyi díjtermékei pedig a MÁV mobilalkalmazásban és a vasútállomások jegypénztáraiban is.

Újdonság, hogy a MÁV-Start pénztáraiban ezentúl bármely hónapban megválthatóak lesznek a havi bérletek - így már a május havi, legfeljebb 60 kilométerre érvényes helyközi autóbuszbérlet is - valamint április 29-től már az övezetes jegyek is elérhetők 60 kilométerig, országszerte közel 300 helyszínen. Az első ajtós felszállás újraindulásával egy időben megszűnik az ellenőröknél történő pótdíjmentes jegyváltás lehetősége, tehát az utazás csak érvényes menetjeggyel vagy bérlettel kezdhető meg.

(Forrás: MTI/koronavirus.gov.hu)