A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Dorogon folytatja tovább pályafutását dr. Friedrich Gábor

2021. május elsejétől a Dorogi Rendőrkapitányságon folytatja tovább munkáját dr. Friedrich Gábor r.ezredes, a tatai rendőrkapitányság vezetője, aki új szolgálati helyén is kapitányságvezetői feladatokat fog ellátni a megyei rendőrfőkapitány döntése alapján. Dr. Friedrich Gábor városunkért végzett munkáját az önkormányzat és a Tatai Kistérségi Többcélú Társulás nevében április 30-án, szűk körben köszönték meg a helyi kapitányságon.

 

Dr. Friedrich Gábor rendőri pályafutását 1992-ben kezdte közterületi járőrként a Tatabányai Rendőrkapitányságon. Miután elvégezte a Rendőrtiszti Főiskolát, különböző közrendvédelmi, közlekedésrendészeti alparancsnoki és parancsnoki beosztásokban végezte feladatait, s 1996-97 között egy szűk évig a tatai kapitányságon is dolgozott. Újra továbbtanult és elvégezte a jogi egyetemet, jogi szakvizsgát tett, majd a megyei rendőr-főkapitányságon töltött be különféle parancsnoki, vezetői beosztásokat elsősorban közrendvédelmi és közlekedésrendészeti területeken. Munkája értékelése alapján döntött úgy 2008-ban az akkori megyei rendőrfőkapitány, hogy megbízza a tatai kapitányság vezetésével. Ezt a posztot először megbízással töltötte be, majd miután sikeresen pályázott, még abban az évben kinevezett kapitányságvezető lett. Dr. Friedrich Gábor idén kapta meg a megye rendőre címet. A kapitányságvezető márciusban vette át az elismerést, melyről akkor úgy nyilatkozott: bár a díjat ő vette át, az valamennyi munkatársának jár.

Dr. Friedrich Gábor áthelyezésével kapcsolatban április 30-án így fogalmazott: - Visszatekintve büszke vagyok arra, hogy a saját városomban tölthettem be egy ilyen fontos pozíciót, és egy ilyen jó csapatot irányíthattam. Nagyon boldog voltam ebben az elmúlt 13 évben, és örömmel szolgáltam a helyi közösséget, mellyel napi szinten közvetlen kapcsolatban álltam. Kihívás volt minden nap, hiszen folyamatosan adódtak megoldásra váró helyzetek. Voltak nagyon szép sikereink, és természetesen olyan ügyek is, melyeket nem sikerült eredményesen megoldani, de összességében az elmúlt 13 év mérlege mindenképpen pozitív, kollégáimmal szép és eredményes munkát végeztünk.

Michl József polgármester Tata nevében személyesen mondott köszönetet a kapitányságvezető munkájáért. A városvezető ezzel kapcsolatban elmondta: - Dr. Friedrich Gábor egy olyan kapitánya volt városunknak és kistérségünknek, aki nem csupán a kötelező szabályok és rendeletek betartásáért vállalt felelősséget, hanem egy igazi közösséget is kovácsolt a helyi rendőrség tagjaiból, s az itt élőkkel való kapcsolattartása is példaértékű volt. Michl József, aki többek között egy, a Kossuth teret ábrázoló festményt is ajándékozott a távozó kapitányságvezetőnek, kiemelte: - Olyan vezető volt, aki a szakmaiság mellett az emberségével is kitűnt, és tovább tudta emelni a rendőrség iránti tiszteletet a városban. Emellett folyamatosan, minden évben javuló adatokkal  igazolta azt, hogy a rend őrei mindent megtettek Tata és a kistérség  közbiztonságáért.

Farkas Gábor rendőr dandártábornok, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság főkapitánya elmondta, az áthelyezésről szóló döntés hátterében az az időközben életbe lépett jogszabály áll, miszerint a kapitányok és a főkapitányok kétszer 5 évig lehetnek egy beosztásban, tíz év elteltével pedig egy új  helyszínen kell folytatniuk a munkájukat.  Dr. Friedrich Gábort a tatai kapitányi székben Krasula János r. ezredes, rendőrségi főtanácsos, a dorogi kapitányság vezetője váltja.

Hálás szívvel köszönjük Dr. Friedrich Gábor szolgálatát, a következő időszakhoz jó egészséget és újabb szép szakmai sikereket kívánunk neki!